Amersfoort World Jazz Festival

AMERSFOORT WORLD JAZZ FESTIVAL 2023 – EXTRA CARE

Het Amersfoort World Jazz Festival wil voor iedereen toegankelijk zijn. In samenwerking met HandicapNL zetten wij extra stappen naar een toegankelijk, inclusief festival. Extra diensten en faciliteiten voor mensen met een handicap, zoals medische ondersteuning, een toiletunit en prikkelarme ruimte, zijn aanwezig op vrijdag 18 augustus,  zaterdag 19 augustus en zondag 20 augustus rondom het programma op het Lieve Vrouwekerkhof. Deze zijn beschikbaar voor alle bezoekers. 

Voor wie?

Voor de volgende concerten kunnen er Extra Care Tickets worden gekocht.

  • Vrijdag 18 augustus | 20:00 – 23:00 | Typhoon
  • Zaterdag 19 augustus | 16:30 – 18:00 | Jef Neve | That Old Feeling
  • Zaterdag 19 augustus | 20:00 – 23:00 | Jazzorchestra of the Concertgebouw & Edison Nominees
  • Alle overige concerten op deze dagen op het Lieve Vrouwekerkhof zijn gratis. Klik hier voor de line-up.

Deze tickets zijn uitsluitend voor mensen met een blijvende mentale en/of fysieke handicap plus een begeleider/vriend/familielid. De faciliteiten en diensten zijn niet beschikbaar voor mensen die slecht ter been zijn (bijvoorbeeld door een botbreuk, herstel van operatie of om een andere reden).

Wat houdt het extra care aanbod in?

Met Extra Care krijg je een plaats vooraan bij het concert samen met je begeleider/partner. Daarnaast kan je gebruik maken van medische ondersteuning, zowel vooraf aangevraagd als wanneer je het onverwachts tijdens het festival nodig hebt. Naast de reguliere toiletvoorzieningen op het plein en in de horeca, is er bij Theater De Lieve Vrouw een extra toegankelijke toilet unit.

Specifieke zorg en/of faciliteiten nodig? Geen probleem! Stuur een mail naar festivals@handicap.nl en je kunt aangeven welke zorg je nodig hebt en wij kunnen hier (indien mogelijk) rekening mee houden.

Gedurende deze drie dagen zijn er vrijwilligers aanwezig van HandicapNL. Zij staan voor je klaar om je vragen te beantwoorden en begeleiding te bieden waar en wanneer jij dat nodig hebt. Daarnaast hebben we een professioneel zorgteam klaar staan waar je terecht kan voor verpleegkundige hulp. Samen creëren we een zorgeloze en onvergetelijke ervaring!

Toegankelijkheid

Het festival wordt deels georganiseerd in de historische binnenstad van Amersfoort. Mensen in een rolstoel komen hier de gebruikelijke beperkingen van de binnenstad tegen, zoals onregelmatige stoepen en oneffenheden in het wegdek. Verder zijn de optredens wel zeer toegankelijk.

Bereikbaarheid

Met een gehandicaptenparkeerkaart kan in Amersfoort geparkeerd worden op alle parkeerplaatsen met uitzondering van de parkeergarages. Ook op parkeerplaatsen in de vergunning gebieden, zonder betaling, bij parkeermeters en -automaten. In Amersfoort zijn op diverse plekken parkeerplaatsen gereserveerd voor mensen met een lichamelijke beperking. Hier kan je zien waar deze zich bevinden. Q-park St. Jorisplein heeft vijf parkeerplekken voor mindervaliden. De Stadhuispleingarage is niet toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

Nog vragen? Mail dan naar festivals@handicap.nl. Wij streven ernaar e-mails binnen enkele dagen te beantwoorden.