Thyrza | Amersfoort World Jazz Festival

musician's paradise

5 ______________ 15 augustus 2021

Thyrza

Eerlijke teksten, sferische muziek en een stem met een onmiskenbaar eigen geluid. THYRZA is een Rotterdamse zangeres, liedjesschrijver en performer waar je wel naar luisteren moet. Haar debuut EP ‘(on)breekbaar leven’, gaat over het niet willen omarmen van je eigen kwetsbaarheid. Over onbreekbaar willen zijn in een wereld die aan alle kanten aan je trekt. Een wereld die je soms optilt en soms onderuit haalt.

De EP is gemixt door Huub Reijnders (o.a. Wende) en geproduceerd door Wannes Salomé (o.a. Klangstof).

“De titel van de EP is ‘(on)breekbaar leven’ en ontstond toen ik naar een groep spelende kinderen keek. Ze waren druk bezig met het bouwen van een toren van houten speelgoedblokken. Toen bedacht ik me dat ik wel zo’n houten speelgoedblokje zou willen zijn. Zo’n blokje waar generaties kinderen mee spelen en dat nooit stuk gaat. Hoe hard je er ook mee gooit! Heerlijk lijkt me dat, om niet te kunnen breken. De nummers op de plaat zijn een zoektocht naar het omgaan met je eigen breekbaarheid en die van anderen.”

Na de succesvolle release van de singles ‘Teugelloos’, ‘Tijd’ en ‘Zolang jij maar van me houdt’, is op 5 juni 2020 haar debuut EP uitgebracht. ‘Teugelloos’ is inmiddels al meer dan 76.000 keer beluisterd op Spotify en stond in de lijsten New Music Friday & Je Moerstaal op Spotify. Ook speelde ze live op Nederland 1 in het televisieprogramma ‘Tijd voor MAX’ het nummer ‘zolang jij maar van me houdt’. Haar singles ‘Tijd’ en ‘Zolang jij maar van me houdt’ waren o.a. te horen op NPO Radio 1 bij de Taalstaat.

Frits Spits over THYRZA: “Prachtstem, ze schrijft mooie liedjes, gevoelige teksten en speels van taal”.

Contact

Stichting Amersfoort Jazz
p/a Hamersveldseweg 84a
3833 GT Leusden
The Netherlands

General inqueries: [email protected]
Artist inquiries: [email protected]
Public relations: [email protected]
Technical inquiries: [email protected]

ANBI-logo-1653-x-1237
Sponsorbalk footer
PBCF_Logo_Tagline_oranje_RGB