Amersfoort World Jazz Festival

Lieve Vrouwekerkhof
Main Stage
12-08-2022
20:00
21:15
Tickets

Orchestra Jazz Siciliana (OJS) is sinds de oprichting in 1973 een orkest met een status aparte. Zo is OJS het enige permanent bestaande jazzorkest van Italië. De oprichter was de pianist/arrangeur uit Palermo Ignazio Garsia, die speelde met o.a. Chet Baker, Pepper Adams, Johnny Griffin, Charlie Byrd, om maar een paar namen te noemen. Het OJS staat tegenwoordig onder de bezielende leiding van Domenico Riina, en staat bekend om “una mirabile capacità policentrica di affrontare vari repertori”, oftewel het wonderlijke vermogen om met verschillende repertoires uit de voeten te kunnen.

In de 49 jaar dat het orkest bestaat, heeft OJS gewerkt met dirigenten als Gil Evans, Emir Deodato, Gunter Schuller en Carla Bley. Met Bley en Steve Swallow werd een album opgenomen voor het prestigieuze label ECM. Talloze gastsolisten vonden hun weg naar de muzikale tempel in Palermo, waaronder Toots Thielemans, Ron Carter, Billy Cobham, Dee Dee Bridgewater, Dave Weckl, Scott Henderon en Markus Stockhausen.

Tijdens het Amersfoort World Jazz Festival speelt Orchestra Jazz Siciliana met Trijntje Oosterhuis en National Artist in Residence Lucas Santana.  Het programma bevat alle ingrediënten voor een topavond.