Amersfoort World Jazz Festival

St. Aegtenkapel
Aegtenkapel Session's
13-08-2022
15:15
16:30
Tickets

Pianist Wolfert Brederode en slagwerker Joost Lijbaart vormen al geruime tijd een duo, een oor voor vrijheid en een neus voor ruimte. Hun debuutalbum One verscheen in 2006 en bracht hen op tournee in Europa en Azië. Ze werkten verder samen in projecten van Susanne Abbuehl, P. F. Thomése, Yuri Honing, in de groep Batik en sins 2018 met het Matangi Quartet aan Bederode’s project Ruins & Remains, a musical homage to the resilience of humankind.

Lijbaart toerde in binnen- en buitenland met diverse projecten, vooral met saxofonist Yuri Honing, maar ook met hedendaagse componisten Theo Loevendie and Louis Andriessen. In 2003 ontving hij de prijs voor beste solist tijdens de Dutch Jazz Competition, tijdens Noth Sea jazz uitgereikt door Elvin Jones. Sinds enkele jaren gooit Joost Lijbaart hoge ogen met het vrij improviserende trio Under the Surface, met gitarist Bram Stadhouders en de jonge vocaliste Sanne Rambags.

Met zijn ingetogen stil, door All About Jazz omschreven als: “beautifully meditative, often mesmeric and unfailingly melodic”, kwam Brederode in beeld bij spelers als Dave Liebman, Jeanne Lee, Arve Henriksen en vooral de Zwitserse zangeres Susanne Abbuehl. Sinds 2007 maakt hij deel uit van de stal van het fameuze European Contemporary Music label ECM), een kwartet met onder meer Mats Eilertsen, Claudio Puntin en Samuel Rohrer.

Wolfert Brederode, piano
Joost Lijbaart, slagwerk

Timetable 2022 »