Amersfoort World Jazz Festival

Observant (schutterzaal)
Dutch Jazz Release Stages
05-08-2022
21:00
22:00

Trompettiste Ellister van der Molen (Den Haag, 1977) wordt door jazzcritici- en collega’s hoog aangeslagen, omdat ze het idioom van de be-bop zo goed beheerst, maar ook haar weg vindt in hard top en modale jazz. Dat bleek wel met haar project Ascenseur pour l’Échafaud, een concert + lezing over Miles Davis’ modale jazz periode, waarbij zij vertelde over de ontstaansgeschiedenis van de film en de muziek. Zij manoeuvreert naar eigen zeggen tussen traditie, trend en tijdloosheid en omringt zich altijd met fantastische musici, die haar daarin volgen.

Ellister van der Molen en Bob Wijnen dompelden zich in 2019 onder in de stad waar de jazz zijn oorsprong heeft: New Orleans. Met hun hammondjazz-formatie ‘RED’ speelden zij een tribute aan de levende jazztraditie daar.
Women of the Blues is het logisch vervolg op deze reis naar oorsprong en essentie. En juist de dames die de blues groot gemaakt hebben (oa Mamie Smith, Ma Rainey, Clara Smith, Ethel Waters, Bessie Smith) krijgen extra aandacht in deze intieme setting, waar blues-specialist Cok van Vuuren aanschuift op gitaar.

Line-up:
Ellister van der Molen Trompet
Bob Wijnen Keys
Cok van Vuuren gitaar

Timetable 2022 »