Amersfoort World Jazz Festival

23-10-2021
20:00
20:30

Efe Erdem bewijst dat 18e en 19e-eeuwse gecomponeerde muziek en 21e-eeuwse grooves samengaan!
Wie zegt dat 18e en 19e-eeuwse gecomponeerde muziek en 21e-eeuwse grooves niet samengaan? Dat deze muziekwerelden aan elkaar gewaagd zijn, bewees trombonist en componist Efe Erdem. Hij schreef muziek voor strijkkwartet, met als inspiratie het tijdperk tussen de Romantiek en het Neo-classisisme. De Russische bassist Anton Davidyants en drummer Tuur Moens voegden een stevige laag van progressieve funk- en fusiongrooves aan de strijkers toe, terwijl Erdems trombone overal vloeiend tussendoor bewoog. Hoe dat klonk, dat weet het publiek dat aanwezig was bij een uitverkocht, magisch concert op Festival Jazz International Rotterdam 2019. Voor wie er die niet bij kon zijn die eerste keer, of voor wie deze muzikale trip nog een keer wil meemaken, presenteert Efe zijn project nogmaals in Rotterdam.
Mét de album-release van Three4 erbij! Trombonist Efe Erdem werd in Ankara (Turkije) geboren als de zoon van traditionele dansers. Tijdens zijn klassieke trombone studie volgde hij al workshops op Jazz en Latin-gebied. Zijn liefde hiervoor bracht hem op zijn negentiende in 2008 naar Codarts, Rotterdam.
Tegenwoordig is veelzijdig muzikant Efe Erdem als trombonist, arrangeur, componist en creative producer actief in de Rotterdamse en internationale jazz/urban/klassieke scène. Hij stond al op het podium met Kool & The Gang, Marcus Miller, Robert Glasper maar ook Nederlandse muziekhelden als Doe Maar, Trijntje Oosterhuis en Anouk. In Rotterdam maakt hij onderdeel uit van het re:freshed Orchestra en leidde jarenlang diverse jazmsessies in o.a. Grounds en BIRD.
In 2019 werd Efe geselecteerd voor The Pack Project. The Pack Project is een talentontwikkelingstraject van Jazz International Rotterdam. Elk jaar stelt een jong Rotterdams toptalent een nieuwe band samen en maakt daarmee nieuwe composities. Met de Pack Project trad hij op bij Festival Jazz International Rotterdam en op het zusterfestival in Nijmegen. Meteen daarna doken Efe en zijn musici de studio in om The Pack Project te vereeuwigen op plaat, welke is omgedoopt tot Three4.