Blue Sands | Amersfoort World Jazz Festival

musician's paradise

5 ______________ 15 augustus 2021

Blue Sands

Blue Sands Biografie (NL)

Stem en bas: een spannende, intieme combinatie.

De schoonheid van dit jazz/pop duo ligt in diens eenvoud. Blue Sands bewijst dat je met een stem en een bas een sterke basis kunt creëren voor een lied waarbij het verhaal alle aandacht krijgt. Hun karakteristieke sound laat ruimte voor stilte.

Belgische zangeres Esther Van Hees en Nederlandse bassist Reindert Kragt ontmoetten elkaar in 2013 tijdens hun jazz master studies aan het conservatorium van Amsterdam en spelen sindsdien samen in verschillende bezettingen. In maart 2020 ontstond het duo Blue Sands en in oktober 2020 kwam hun eerste EP ‘ Flowers made of Clay’ uit. De sound van Blue Sands werd in recensies reeds omschreven als filmisch, dromerig en eigenzinnig.

Ter voorbereiding van hun eerste volledige album speelt Blue Sands in de zomer van 2021 een reeks concerten waarbij ze hun nieuwe materiaal laten horen en tijdens elk concert minstens een nieuwe schets zullen laten horen. Ook zullen er eigen arrangementen langskomen van de muziek die hen inspireert.

Die inspiratie? Disney songs, 90’s grunge, jazz standards, klassieke muziek en nog veel meer.

Quotes uit recensies:

“De vinyl-EP van deze ‘uitgeklede’ bezetting maakt een verpletterende indruk. Zó mooi kunnen één stem en een basgitaar dus klinken! De vier filmische tracks op Flowers Made of Clay bewijzen weer eens onomstotelijk: minder is meer. Maar dan moet dat wél gedaan worden door Blue Sands, een jazz duo met geheel eigen, eigenaardige en eigenzinnige muziek.” – Fons Delemarre (Platomania)

“Blue Sands heeft bijzonder weinig middelen nodig om te boeien… De sound heeft regelmatig iets droevigs, maar ook iets dromerigs.” – Ruud de Zwart (festivalinfo.nl)

Contact

Stichting Amersfoort Jazz
p/a Hamersveldseweg 84a
3833 GT Leusden
The Netherlands

General inqueries: [email protected]
Artist inquiries: [email protected]
Public relations: [email protected]
Technical inquiries: [email protected]

ANBI-logo-1653-x-1237
Sponsorbalk footer
PBCF_Logo_Tagline_oranje_RGB