Amersfoort World Jazz Festival

Organisatie

Het hele jaar door werkt het Amersfoort World Jazz met veel passie met een klein kernteam toe naar het festival. Dit onder de bezielende leiding van festivaldirecteur Alexander Beets, en een betrokken bestuur. Er is een raad van advies en sinds 2023 ook een Young Amersfoort World Jazz adviesorgaan. 

Tijdens het festival is er een onmisbare crew van een hechte groep vrijwilligers, technici, catering, EHBO om een Musicians Paradise te maken.

Productieteam

Alexander Beets – Directeur
Programmacommissie o.l.v. Matti Austen
Floor Visser – Producent
Sven Rozier – Communicatie
Juliette Dreyer – Marketing
Jurriaan de Kok – Hospitality
Madelief Twilt – Design
Bas Toscani – Finance controller
Bart de Lange – Website

 

Bestuur

Marnix van der Moolen – bestuursvoorzitter
Jorik van Bijlert – secretaris/penningmeester
Izaline Calister – algemeen bestuurslid
Mattijs Twilt – algemeen bestuurslid
Liesbeth Steffens – bestuurssecretaris

Raad van advies

Edward Dijxhoorn
Matti Austen
Ad ’s Gravensande
Alma Netten
Bertien Houwing
Anita Verheggen
Rolf Delfos
Coen Witteveen
Ellister van der Molen

Amersfoort World Jazz Young Millennial

Als Millenial-lid nemen we je mee in de jazzscene aan de hand van audiotours, playlists, tips en podcasts naar de beste jazz- en wereldmuziek concerten en What Night?!en Cocoon. En natuurlijk krijg je de beste korting. We laten je jazzmuziek horen en ervaren als nooit tevoren. Het orgaan bestaat uit een bestuur en een jongerenraad met musici, jonge lokale ondernemers en muziekminnend publiek. Zij worden ondersteund door het team van Amersfoort Jazz en geleid door een artistiek producent.

Millenial laat zoveel mogelijk jongeren kennismaken met jazzmuziek, Amersfoort en de culturele activiteiten in Amersfoort. Door het brede aanbod, vernieuwende concepten en randprogrammering en scherp geprijsde concertkaarten, kunnen jongeren jazzmuziek beleven op unieke locaties in Amersfoort. Zo brengen we het publiek van de toekomst samen met de makers en kunnen jongeren met elkaar nieuwe muziek ontdekken. Door ons creatieve karakter dragen we bij aan het voortbestaan van jazz, en cultuur in Amersfoort.

Millennial is een adviesorgaan met jongvolwassenen dat adviseert en programmeert om een jonger publiek aan te spreken, zodat het festival op een duurzame manier zich kan voortzetten. Belangrijke pijlers hiervan zijn diversiteit, inclusiviteit, duurzaamheid.

Het Millennial adviesorgaan wordt gevormd door: Maud van den Abeelen (kunstenares, Sebastiaan van Bavel (Jazz- pianist en bestuurslid BIMpro), Lucas Santana (muzikant), Baer Traa (muzikant) 스벤 요한 로지어 (drummer en organisator),  Jurriaan de Kok (bassist, bestuurslid BIMpro) Frerick Den Haan (Amare Theater) Jesse Boere (Curricular and Program Manager (Arts) at New York University Abu Dhabi) Jorn Bovee (KOSMIK) Zosja El Rhazi (zangeres, ondernemer en docent conservatorium Zwolle) en Floor Dreyer (Sena Performers).

Crew Amersfoort World Jazz Festival

Amersfoort World Jazz Festival werkt met een crew van ruim 300 vrijwilligers, EHBO, beveiligers, geluidstechnici, catering, chauffeurs, doventolk, masseurs, dit alles om een Musicians Paradise te maken voor musici en publiek.