Organisatie


 • Alexander Beets

  Jazz-saxofonist Alexander Beets gaf meer dan 2.000 concerten over de hele wereld en musiceert op meer dan 15 albums en dvd’s. Hij gaf wereldwijd concerten en was leider van internationale jazz expedities naar Spanje, India, Thailand en Zuid-Afrika. Na het afronden van zijn studie Policy and Organization Management aan de Universiteit Tilburg begon hij de Maxanter Music Group BV. Het bureau verzorgt onder meer boekingen, artist management, producties en evenementen. Als docent is hij actief op het gebied van muziek en kunstenaar documentbeheer. Hij is hoofddocent op de Fontys Rockacademie in Tilburg en directeur van het Instituut voor Muziek- Managementonderwijs en Research (IMMER). IMMER ontwikkelt en implementeert de Masterclass Musical Entrepeneurship en European Artist Manager. Beets is de initiator van www.jazzdag.nl en www.jazznl.com. Hij is tevens coördinator van het nationale MusicXport Education Program MCN, programmadirecteur van de Stichting Amersfoort Jazz en bestuurslid van de stichtingen JazzNL, Jazzpodium Amersfoort, Promotie Popmuziek Nederland, International Jazz Festival Alliance, de Toots Thielemans Award en KIDS.

 • Matti Austen

  Matti Austen is al 45 jaar werkzaam als cultureel ondernemer en adviseur. Op dit moment is hij betrokken als intermediair, netwerker en adviseur programmering bij het Rabobank Amersfoort Jazzfestival. Austen beschikt over expertise en visie m.b.t. vernieuwende theater- en muziekontwikkelingen, zowel binnen als buiten Nederland. Hij heeft diverse functies bekleed, waaronder als directeur van het Shaffy Theater & Vice Versa Producties te Amsterdam en Theater de Lieve Vrouw in Amersfoort. Austen was eerder festivaldirecteur van het Global Village Festival Amersfoort en zakelijk & artistiek leider van het Springdance Festival te Utrecht.

 • Floor Visser

  Floor Visser werkt al jaren voor diverse grote en kleinere festivals en evenementen. Ooit begonnen als vrijwilliger werkt ze nu jaarlijks voor minimaal tien festivals en een grote stadsmarathon. Van festivalproducent tot artiestenbegeleider en van veiligheidscoördinator tot stagemanager. Binnen de jazzsector is ze al jaren actief en werkt nauw samen met Maxanter Muziek Producties. Met haar onderneming ´First Floor Productions´ treedt ze op als vertegenwoordiger voor jazzfestivals- en podia en van diverse artiesten en formaties.

 • Jaap van Eggelen

  In 2015 behaalde Jaap van Eggelen zijn bachelor Popmuziek aan de Fontys Hogeschool (Rockacademy) in Tilburg met business als specialisatie. Jaap is onder meer eigenaar en hoofd development van EZ Boekhouding. Hij is o.a. de vaste lichttechnicus bij de theatervoorstelling New York Round Midnight. Jaap is techniek coördinator en webmaster voor Amersfoort Jazz.

 • Stormvogel

  Stormvogel is actief binnen de Nederlandse jazz als musicus (toetsenist/componist), maar ook als concertorganisator, talentscout, docent, schrijver en grafisch ontwerper. Van 2007 t/m 2012 en wederom sinds 2017, verzorgt hij tekst & design voor Amersfoort Jazz. Als zodanig was hij ook betrokken bij Maxanter, Jazzdag en Gateway to Dutch Jazz (JazzNL).