World Jazz Conference | Rabobank Amersfoort Jazz

WORLD JAZZ CONFERENCE
Elk jaar organiseert JazzNL parallel aan het Amersfoort Jazz festival, de World Jazz Conference en dit jaar zal deze online plaatsvinden. Meer dan 100 internationale professionals uit de muziekindustrie van over de hele wereld komen samen om te brainstormen over de huidige crisis en hoe samenwerking en kennisdeling kan bijdragen aan een eerste herstel. De conferentie vindt fysiek plaats in twee TV studio’s, één in Amersfoort en één in Johannesburg Zuid Afrika. Tijdens de conferentie kunnen buitenlandse festivals hun bijzondere talenten en laureaten presenteren voor het Sena Performers International Jazz Laureate Festival. 

Dit jaar vindt de conferentie vanwege de corona maatregelen online plaats op vrijdag 20 november van 13.00 tot 16.00 uur en op zaterdag 21 november van 14.00 tot 16.00 uur. Vertegenwoordigers van de internationale jazzscene komen samen in een virtuele ruimte om ervaringen uit te wisselen en te praten over uitdagingen van de toekomst. Deelnemers (die zich van tevoren hebben ingeschreven) kunnen meepraten; voor World Jazz professionals kan het interessant zijn de conferentie online bij te wonen.

Centrale onderwerp is de Survey ‘World Jazz Network Report’ naar de gevolgen van de pandemie voor het wereldwijde jazz-ecosysteem, een onderzoek dat IKS (Zuid-Afrika) in opdracht van Amersfoort Jazz en JazzNL wereldwijd heeft uitgezet.

Meer info: www.jazznl.com