Hotels


Amersfoort Hotelstad van Jaar 2015!
Amersfoort is gelegen in het centrum van Nederland. De Onze Lieve Vrouwe Toren (te bezichtigen) is het geografisch middelpunt van Nederland. Amersfoort heeft een, in originele staat, behouden historische binnenstad met kanalen, een stadsmuur van huizen, een bijzondere mix van bekende grote en originele kleine winkels, aansprekende architectuur en een groene omgeving.

Gedurende het hele jaar worden in Amersfoort tal van evenementen georganiseerd. Zoover verkoos Amersfoort in de top 10 van beste stedentrips en tot Beste Hotelstad van Nederland 2015.

Genieten van het festival vanaf het moment dat u uw hotel verlaat
Rabobank Amersfoort Jazz heeft hieronder een selectie gemaakt van bijzondere hotels, voor een aangenaam verblijf tijdens het festival. Of zoek naar een passend hotel via booking.com.Hotel Lange Jan
Lange Jan ligt aan één van de levendigste pleinen van Amersfoort, naast de 100 meter hoge OLV Toren. Het hotel voorziet haar gasten in alle behoeften: van een eenvoudige lunch tot een heerlijk diner. Winkels, restaurants en cafés bevinden zich op loopafstand. Hotel Lange Jan vormt de ideale startlocatie om Amersfoort te ontdekken. Te voet, met de fiets of met de boot!

Hotel Lange Jan
Krankeledenstraat 22
3811 BN Amersfoort
+31 (0) 33 461 8897
www.hotel-amersfoort.com


Logement de Gaaper
Hotel de Gaaper, gelegen in het hart van het centrum van Amersfoort, op het (markt)plein de Hof. Dé perfecte plek voor een leuk weekendje weg of voor een zakelijk verblijf. Het gebouw is het oudste huis van Amersfoort. Van 1830 tot 2002 was de Gaaper een apotheek. Een ´gaper´ is een stenen of houten hoofd -vaak de beeltenis van een Moor- aan de gevel van een gebouw. Een ‘gaper’ werd gebruikt om aan te geven dat dit gebouw een apotheek was. Logement De Gaaper heeft een aantal van deze beelden verzameld en bezit nu een bijzondere collectie. Vandaar de naam De Gaaper!

Logement de Gaaper
Hof 39
3811 CK Amersfoort
+31 (0)33 453 17 95
www.degaaper.nl


Mercure Hotel
Het 4-sterren Mercure Hotel Amersfoort Centre is 500 meter van Amersfoort Centraal station gelegen, tegenover de Hogeschool Utrecht, en 500 meter van de binnenstad. Het is een ideale plek voor vergaderingen. Ontspan u in dit comfortabele hotel met gratis WIFI. In de bar ´Timeless´, kunt u genieten van een fantastisch uitzicht over de stad, nippend van een glas wijn of genietend van een heerlijke lunch of diner.

Mercure Hotel
De Nieuwe Poort 20
3812 PA Amersfoort
+31 (0)33 285 10 00
www.mercure.com
Parkeerfaciliteiten onder het hotel


NH Hotels
Het 4-sterren NH Hotel ligt op slechts 8 minuten lopen van het centrum van Amersfoort en op 3 minuten van NS station Amersfoort Centraal. Met vergader- en evenementencentrum ´De Rijtuigenloods´ op 5 minuten taxi, een ideaal hotel voor zakenreizigers. De comfortabele, eigentijdse kamers zijn van alle gemakken voorzien, hebben chique donker-houten vloeren en een bureau voor het geval u moet werken tijdens uw verblijf. Uiteraard is er een bad met douche in elke kamer. Enkele van de op de bovenverdieping gelegen kamers hebben fantastisch uitzicht over de stad.

NH Hotels
Stationsstraat 75
3811 MH Amersfoort
+31 (0)33 422 12 00
www.nhhotel.nl
Parkeerfaciliteiten onder het hotel