Amersfoort Jazz Heritage Walks


Op de zaterdag van het festival Rabobank Amersfoort Jazz (25 mei 2019) worden de historische plekken van de stad ingebed in luisterrijke stadswandelingen onder de noemer Amersfoort Jazz Heritage Walks.

Deelnemers zijn van harte welkom bij het Amersfoort Jazz Heritage Walks openingsconcert van National Artist in Residence Jasper van 't Hof met talent Kika Sprangers en zangeres Izaline Calister in de imposante Sint Joriskerk, van 12:00 tot 13:00 uur. Aansluitend aan dit concert verzamelen de deelnemers bij de Observant, waar zij onthaald worden met koffie/thee en jazz van vinyl door DJ Play It Again Sem. Vandaar gaan de diverse Amersfoort Jazz Heritage Walks van start. Onder leiding van bevlogen gidsen van het Gilde Amersfoort worden de deelnemende groepen langs de bijzondere historische locaties van Amersfoort gevoerd.

Elke stadswandeling wordt besloten met een mini-concert, zorgvuldig geprogrammeerd in de sfeer van de bereikte locatie. Het betreft (semi-)akoestische concerten in kleine bezetting, door World Jazz artiesten uit binnen- en buitenland. De concerten duren 30 minuten en beginnen om 14:00, 15:00 en 16:00 uur. Voor de deelnemers van de Amersfoort Jazz Heritage Walks zijn zitplaatsen gereserveerd bij de concerten. Alle concerten zijn ook (gratis) toegankelijk voor het festival publiek.

Na afloop van de wandelingen speelt het Maarten Hogenhuis Trio in Stadscafé de Observant (vanaf 16:30 uur).

Koop hier uw kaarten

luisterrijke stadswandelingen


Rabobank Amersfoort Jazz koestert de binnenstad van Amersfoort als karakteristiek decor voor het festival. Behalve de sfeervolle marktpleinen heeft Amersfoort prachtige grachtensingels, stoere stadspoorten, een illustere kerktoren, de eigenaardige ‘Muurhuizen’ en talloze kloosters, kerken en kapellen.

De stad is sinds haar stichting in de middeleeuwen intrinsiek verbonden geweest aan de kerkelijke beschaving, waarvan markante gebouwen getuigen. Behalve bijzondere architectuur en historie, beschikken deze gebouwen over prachtige akoestiek. Geen wonder dus dat Amersfoort Jazz de programmalijn van avontuurlijke luisterconcerten onderbrengt in deze unieke historische locaties in de binnenstad van Amersfoort.

Langs deze weg wordt het culturele erfgoed van Amersfoort luisterrijk geïntegreerd in het festival Rabobank Amersfoort Jazz en andersom: de bijzondere locaties openen hun deuren voor verrassende muzikale programma’s op het gebied van World Jazz.

Amersfoort Jazz Heritage Walks 2019 concerts
Sint Joriskerk Jasper van 't Hof, Kika Sprangers en Izaline Calister
Sint Aegtenkapel Margriet Sjoerdsma, Jeroen van Vliet en Vera van der Bie
Mannenzaal SUBTEXT: Gadi Lehavi & Yoav Eshed (ISR)
Sint Rochuskapel Claire Parsons & Eran Har Even Duo (LUX/ISR)
Lutherse Kerk

Jacob Lekkerkerker & Oene van Geel

Johanneskerk Bert van den Brink & Bart van Lier
Mariënhof Nathalie Schaap Quartet

Koppelpoort

Arthur Endo (BRA)

Volmolen

Shakir Khan & Anubrata Chatterjee (IND)

Observant (Stadscafé)

Maarten Hogenhuis Trio