Stormvogels Alter Ego w/ Jasper Blom | Rabobank Amersfoort Jazz
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Stormvogels Alter Ego w/ Jasper Blom

20-11-2020 21:15 - 22:30

De avontuurlijke ‘jazzbarock’ toetsenist Stormvogel gaat op een ‘blind date’ met Boy Edgar Prijswinnaar Jasper Blom, gearrangeerd door Amersfoort Jazz. Een unieke en avontuurlijke combinatie, nog nooit eerder gezien of gehoord. De legendarische pianist Jasper van ’t Hof is helaas verhinderd, maar Twan van Gerven alias “The Lord Shredder Benelux” is wel van de partij.

Line-up:
Stormvogel (piano, synthesizers)
David de Marez Oyens (bass)
Onno Witte (drums)
Remko Smid (saxophones)
Twan van Gerven (guitar)
Guest: Jasper Blom (saxophone)

Stormvogel
Stormvogel is een avontuurlijke ‘jazzbarock’-toetsenist en componist uit Nederland, wiens modular composing resulteert in odd meter ostinati die steeds van volgorde veranderen, gecombineerd met modale en free jazz-passages in de geest van Coltrane. Andere kenmerken zijn zijn gebruik van analoge synthesizers in een jazz-setting. Stormvogel speelde met Tommy Smith, Lucas van Merwijk & Theodossii Spassov, Niladri Kumar, Roman Stolyar, Joseph Bowie, Nabil Khemir, Rob van den Broeck, Chander Sardjoe, Eef Albers, Tineke Postma, Oene van Geel, Ruud Breuls en Leo Janssen.

Jasper Blom
Tenor- en sopraansaxofonist Jasper Blom is speelt al jaren een hoofdrol in de Nederlandse jazzscene en werd vorig jaaronderscheidene met de Boy Edgar Prijs 2019, de meest prestigieuze prijs voor jazz en geïmproviseerde muziek in Nederland. Blom trad op met Lee Konitz, Chet Baker, Nat Adderley, Bob Brookmeyer, George Duke, Randy Crawford, David Liebman, Jesse van Ruller en vele andere internationaal gerenommeerde artiesten en wordt beschouwd als een van de meest veelzijdige spelers in de Benelux. Tweemaal won hij de European Jazz Competition. Hij speelde op grote jazzfestivals en clubs over de hele wereld en wordt veel gevraagd door Nederlandse topensembles als het Metropole Orkest en het Jazz orchestra of the Concertgebouw om deel te nemen aan studio- en livesessies. Blom is momenteel actief als speler en componist van zowel hedendaagse geïmproviseerde muziek als jazz. Blom heeft compositieopdrachten gekregen van het North Sea Jazz Festival, het Jazz International Rotterdam Festival en het internationale Saxofoonfestival SAX14. Naast zijn docentschap aan het Conservatorium van Amsterdam helpt Blom ook de volgende generatie jazzmuzikanten vorm te geven door sessies te faciliteren in het BIMhuis en tijdens het jaarlijkse Rough Diamonds festival.