Amersfoort World Jazz Festival

Waar moet je als exceptioneel talent naartoe om je muziek te presenteren en je carrière in een stroomversnelling te brengen? Waar zijn die programmeurs, festivaldirecties en journalisten? Waar kan ik me laten inspireren en praten over waarom deze muziek je missie in het leven is?
Vanuit deze vragen bouwt Amersfoort Jazz bouwt aan een internationaal world jazz ecosysteem waarin artistiek talent gezien kan worden, waarin intimiteit en verwondering het publiek verbindt met de nieuwe makers, met de stad en met elkaar. Waarin internationale professionals elkaar jaarlijks ontmoeten in een sfeer van respect, liefde voor de muziek, gelijkwaardigheid, kennisdeling en wederkerigheid. Zodoende is Amersfoort Jazz uitgegroeid tot een onmisbaar festival voor de nieuwe generatie jazz-en-worldmusici. Zowel als presentatieplatform, als ook inspiratiebron om geïnspireerd zowel artistiek en zakelijk de volgende stap in de carrière te zetten.

Als muzikant wil je hier bij zijn en deel van uitmaken. Ons festival biedt de ideale faciliteiten en omstandigheden om samen met publiek een prachtige ervaring te maken. Dit doen we door een veilige sfeer te creëren. Er is tijd voor elkaar en voor je muziek zonder limiet en beperkingen. Op AWJF kun je je echt optimaal profileren. Als festival faciliteren we ook pers promotie en ons netwerk van andere festivals en professionals waarmee we muzikanten een duwtje in de rug kunnen geven in hun carrière. Een plek waarin je uitgedaagd wordt en geïnspireerd wordt door collega’s vanuit heel de wereld. Of je nou Next Generation of Living Legend bent, iedereen staat op dezelfde kwalitatieve podia, en is hoofdartiest voor AWJF.