Amersfoort World Jazz Festival

Typhoon is National Artist in Residence 2023

Glenn de Randamie, alias Typhoon, is tijdens de 44e editie van het Amersfoort World Jazz Festival onze National Artist in Residence (NAIR). Toen festivaldirecteur Alexander Beets hem vroeg om komend jaar als NAIR te presenteren op het festival, hoefde de Nederlandse rapper niet lang na te denken. Samen werkten ze drie geheel verschillende concertprogramma’s uit waarin Glenn als verhalenverteller de producties leidt. “We willen Typhoon laten zien in verschillende settings waarbij hij ook als curator, inspirator, verteller en verbinder zich artistiek kan uitleven”, vertelt Alexander Beets. In verschillende ontmoetingen vertaalt Typhoon samen met veelbelovende musici zijn energieke en meeslepende muziek naar een breed publiek en gaat in op veelbewogen en actuele thema’s.

Tijdens de Indoor Veranda Sessies in Theater De Lieve Vrouw (15/08) presenteert Typhoon talent van eigen bodem in akoestische sessies die zijn geïnspireerd op de Amerikaanse traditie waar musici in kleine formaties in en om de veranda’s muziek maken.

In de Inspirational Sessies (16/08) voert Typhoon bekend en nieuw materiaal uit waarin de rapper zijn ziel en zaligheid blootlegt in een intieme setting.. Er wordt onder meer stilgestaan bij 150 jaar afschaffing van de slavernij en de zoektocht naar culturele en muzikale tradities die hieruit zijn geboren.

Op vrijdag 18 augustus presenteren Typhoon en Amersfoort World Jazz Festival Homecoming: een concert waarin jazz, hiphop en spoken word elkaar afwisselen en versterken. Samen met een tal van gastmusici neemt Typhoon ons mee op een muzikale zoektocht naar de wortels van jazz in al haar vormen en functies. Dit concert vindt plaats op het Lieve Vrouwekerkhof.