Amersfoort World Jazz Festival

Amersfoort World Jazz Festival presenteert tweedaags Laureatenfestival in De Observant

Op 22 en 23 oktober presenteert het Amersfoort World Jazz Festival in De Observant haar Laureatenfestival; een dwarsdoorsnede van de beste Nederlandse jazz van dit moment. De winnaars van de Dutch Jazz Competition, Aviv Noam Quartet en Tijs Klaassen Quintet, staan op vrijdag 22 oktober op de planken. De competitie kon in 2020 niet doorgaan, maar werd in 2021 ingehaald. De dag erna, op zaterdag 23 oktober, staat jazzgitaar centraal: jonge talenten Olivier van Niekerk en Gijs Idema presenteren dan elk hun eigen formaties.

De concerten vinden plaats in de Observant, al meer dan 15 jaar ‘Home of Jazz’ tijdens het festival. Elke avond zijn er twee concerten. Het eerste concert start om 20.30 uur en rond 22.00 uur start het tweede concert. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.amersfoortjazz.nl

Idema won in 2020 de Conservatorium Talent Award, het Prinses Christina Jazz Concours. De Conservatorium Talent Award wordt uitgereikt aan veelbelovende studerende muzikanten. Beide gitaristen timmeren stevig aan de weg.

Samen met Stichting JazzNL en Dutch Performers House presenteert Amersfoort World Jazz Festival al vijf jaar een keur aan Nederlands jazztalent aan haar publiek. Het Sena Performers Jazz International Laureate Festival is normaliter een vast onderdeel van het festival, maar wordt dit jaar in aangepaste vorm gepresenteerd om aan covid-richtlijnen te kunnen voldoen. Internationale deelnemers, die gepresenteerd worden door partners uit hun thuisland, krijgen dit jaar een online plek in het streamingprogramma van het festival.

Het programma vrijdag 22 oktober

20:30 uur        Aviv Noam Quartet

22:00 uur        Tijs Klaassen Quintet

 

Het programma zaterdag 23 oktober

20:30 uur        Olivier van Niekerk

22:00 uur        Gijs Idema