Amersfoort World Jazz Festival

Al tien jaar is Nico Brons een van de vaste fotografen van het Amersfoort World Jazz Festival. Met zijn kenmerkende beelden doet Brons op liefdevolle wijze verslag van het festival. Zijn foto’s zijn gepubliceerd in diverse media zoals het Algemeen Dagblad, Jazzism Magazine en de website van Amersfoort Jazz. Voldoende reden om een overzicht van zijn werk te presenteren in de monumentale binnenplaats van Stadscafé De Observant in Amersfoort.

 

Brons is een fotograaf die niet snel genoegen neemt met het resultaat. ,,Ik ben niet gauw tevreden, en ik kan niet op routine werken. Soms ben ik onzeker, en kritisch op mijn werk. Maar iedere jaargang van het festival maak ik veel foto’s, en altijd zit er eentje bij waarvan ik denk: ‘wauw, die steekt er bovenuit!’’

 

De foto’s in De Observant zijn allemaal portretten van jazzmusici in actie, Brons heeft er voor gekozen geen volledige bands te laten zien. ,,Je krijgt het gevoel dat je er bij bent. De rode draad is mijn liefde voor jazz en voor portretfotografie. Ik zit dicht op de huid van de artiest, zodat je de beleving van jazz meemaakt. Soms, in het geval van Oleta Adams bijvoorbeeld, kreeg ik een bijna net zo euforisch gevoel als de artiest zelf.’’ Verder hangen er in De Observant portretfoto’s van onder meer Duncan Laurence, Efraim Trujillo, Bart van Lier en Giovanca.

 

Voor openingstijden zie observant.nl