Amersfoort World Jazz Festival

Meet the Team! Floor Visser doet de productie bij het Amersfoort World Jazz Festival. Ze is geboren en getogen in Amersfoort.

Ik doe de productie sinds 2007. Ik ben in 2006 als vrijwilliger bij het festival gestart. Destijds waren we met 8 vrijwilligers. Op vrijdagavond vertelde Alexander wat we gingen doen, daarna door naar de sponsorborrel van de Rabobank en op zaterdag en zondag draaiden wij de podia. Zondag om 19:00 uur zaten we met z’n allen aan de pizza en was het klaar.

Dat is in de loop van de jaren wel veranderd. Inmiddels hebben we zo’n 50 vrijwilligers die meewerken als stagemanager, publieksbegeleiding, artiestenhospitality, op- en afbouw, chauffeur en nog veel meer. Iedereen heeft zijn eigen vaardigheden en wensen en het is altijd een hele klus iedereen op de goede plek te krijgen, maar dat is ook wel heel leuk! Mensen die zich een paar dagen volledig inzetten om het festival tot een succes te maken voor zowel de artiesten als het publiek.

Daarnaast hou ik me bezig met de vergunningen en veiligheid, logistiek van materialen en artiesten, regel ik podia en maak ik afspraken met alle locaties waar we optredens programmeren. Ook onderhoud ik het contact met iedereen die betrokken is bij het festival. Van leveranciers tot de horeca, de VVV, gemeente en de beiaardiers.

Hier zijn we het hele jaar mee bezig. Als dan tijdens het festival alle puzzelstukjes in elkaar vallen en alle bezoekers en artiesten genieten van wat we hebben neergezet, dat is misschien wel het allermooiste wat er bestaat!