Amersfoort World Jazz Festival

Vanaf donderdag 29 juli is in Theater de Lieve Vrouw de film ”Jazz on a Summer’s Day” te zien. Ideaal om in de stemming te komen voor het Amersfoort World Jazzfestival.

”In deze zomerse concertfilm over het Newport Jazz Festival van 1958 zie je niet alleen muzikale grootheden als Louis Armstrong, Thelonious Monk, Mahalia Jackson en Chuck Berry, maar ook een muzikaal tijdsbeeld van een lang vervlogen Amerika.

1958: Newport, Rhode Island is het zomerse decor voor het jaarlijkse jazzfestival in dit kleine stadje aan de oostkust van de Verenigde Staten. Behalve een registratie van de optredens van muzikale grootheden als Louis Armstrong, Thelonious Monk, Mahalia Jackson en Chuck Berry, schetst ‘Jazz on a Summer’s Day’ ook een pakkend tijdsbeeld van de stijlvolle Amerikaanse fifties. Regisseur en gelouterd fotograaf Bert Stern bracht niet alleen op intieme wijze de artiesten en hun muziek in beeld, maar filmde met dezelfde passie de bezoekers, de omgeving en toevallige passanten. Jazz on a Summer’s Day is een sfeervol muzikaal verslag van een zomerse dag in lang vervlogen tijden, volledig gerestaureerd in 4K.”

Voor meer info: https://lievevrouw.nl/producties/film/jul-2021/jazz-on-a-summers-day/