Amersfoort World Jazz Festival

Hoe waren de optredens tijdens het festival?
Het duo optreden dat ik samen met Timothy Banchet gaf was qua setting heel intiem. Het paste goed bij de locatie en het publiek was vanaf begin tot eind geconcentreerd aan het luisteren. We hebben ons repertoire speciaal voor Jazz en Route samengesteld en wilden in onze muziek het avontuur opzoeken. Aan de positieve reacties van het publiek te merken was dit enorm geslaagd!

Optredens van collega-musici die ik zelf nog heb bezocht en die te gek waren, waren bijvoorbeeld ´´Steven Brezet Latin Project´´ en het ´´Davor Stehlik Quartet´´. Hier is altijd een stukje subjectiviteit te bekennen, aangezien je de muziek checkt waar je het liefst naar luistert. De gehele programmering van Amersfoort World Jazz Festival is elk jaar weer diverse en artistiek van hoog niveau!

Wat neem jij mee naar je eigen festival?
Elk jaar organiseer ik in december, in de binnenstad van Den Haag festival Jazz en Route. Kort uitgelegd is Jazz en Route een inhoudelijk krachtig maar toegankelijk festival met zowel nationale als internationale artiesten en verspreid over de meest unieke concertlocaties binnen het Koninklijk Kwartier. Denk aan een voormalig bankgebouw met concerten in de kluis, toegankelijk via een speak easy bar of een ‘winter garden” concert, grenzend aan de Paleistuinen.

www.jazzenroute.nl

Wat te gek is aan Amersfoort Jazz, is de spreiding van concertlocaties door de stad en identiteit per locatie en daarmee samenhangend, het type artiest en bezoeker. Hierdoor zie je een uiteenlopend type festivalbezoeker en van jong tot oud(er). Dit willen wij zo veel mogelijk implementeren bij Jazz en Route, maar wel met een eigen unieke identiteit die bij de stad Den Haag past. Ik denk dat elke stad weer om een uniek model vraagt, maar je elkaar wel kan inspireren.

Heb je er nog leuke contacten aan overgehouden? Of andere gigs?
Ik ben naar de netwerkmeeting geweest in De Observant. Hier heb ik verschillende organisatoren ontmoet en ben ik momenteel bezig met concerten in Brazilië te realiseren en ga ik eind april naar India en Thailand. Onder andere dankzij de netwerkmeeting tijdens Amersfoort World Jazz Festival!

Waar ben je nu mee bezig? Nieuwe muziek?
Ik heb in oktober mijn nieuwe album ”Sketchbook of Dreams” uitgebracht. Een 16 koppige formatie met 11 strijkers en met Rob van Bavel op piano. De muziek is het best te omschrijven als: melodieus, cinematisch, romantisch, intens, swingend en altijd met forward motion en een collectieve sound. Daarnaast is de muziek beïnvloed door zowel jazz, klassiek als Braziliaanse muziek. Ik heb lessen in arrangeren gevolgd en grotendeels zelf de composities en arrangementen geschreven, aangevuld met twee arrangementen van Rob Horsting. Daarnaast werkte ik exclusief samen met de Grammy Award Winning engineer Dave Darlington (NYC), die bekend is van samenwerkingen met o.a. Madonna, George Benson, Sting, Ron Carter en vele anderen. Naast Amersfoort Jazz heb ik twee officiële release shows gegeven in oktober met volledige formatie, beide uitverkocht, en kwam ik eind november terug van een tournee in Indonesië waar ik letterlijk voor duizenden mensen speelde. Een heel bijzondere ervaring die ik niet zal vergeten! Momenteel focus ik mij op de Sketchbook of Dreams tour, met concerten in 2024 en 2025 en ben ik bezig met het schrijven van nieuwe muziek voor verschillende bezettingen.

Heb je nog gave luistertips voor de liefhebber?
Dit is natuurlijk een vraag waar ik op moet antwoorden ”Sketchbook of Dreams”😁 Waar ik persoonlijk naar uitkijk is het album van Chris Potter met Brad Mehldau, John Patitucci en Brian Blade dat in maart 2024 uitkomt. Een all star band 5.0…