Amersfoort World Jazz Festival

Meets programma

Het festival draait om nieuwe muzikale samenwerkingen en het samen creëren van artistieke inhoud. Ook dit jaar faciliteren we bijzondere muzikale ontmoetingen tussen de meest uiteenlopende artiesten: solisten voegen zich bij gerenommeerde orkesten, klassiek geschoolde wagen zich aan jazzrepertoire en aanstormende talenten staan op het podium met gevestigde namen. Mooie voorbeelden van dit jaar zijn de ontmoetingen tussen Nederlandse jazzzanger Baer Traa en Thaise saxofonist Koh mr. Saxman, een samenwerking waarvoor Traa een nieuw blazers arrangement creëert, of tussen de jonge Zuid-Afrikaanse trompettist Darren English en jazzformatie Goldstein & Silver, met een verrassende ode aan de legendarische jazzpianist Horace Silver. Op de zaterdagmiddag ontmoeten pianisten Peter Beets en Mike Boddé elkaar op het indrukwekkende kerkorgel van de Sint Joriskerk op de Hof en staan saxofonist Miguel Ramírez en zijn sextet voor een muzikale ontmoeting met de alombekende Nederlandse trompettiste Ellister van der Molen op de binnenplaats van Observant. 

Dit zijn slechts een paar voorbeelden van de velen ontmoetingen die we dit jaar op het festival gaan zien. Benieuwd naar de gehele ‘meets’ line-up Klik hier.

Waarom een Meets programma? 

De muzikale ontmoetingen op het festival hebben een bewezen, positieve impact op de ontwikkelingen van muzikanten en binnen het speelveld. We hebben met deze programma’s prachtige samenwerkingen en vriendschappen voor het leven zien ontstaan. Dit benadrukt de impact van deze muziek, en dat is iets om trots op te zijn.