Amersfoort World Jazz Festival

Amersfoort World Jazz Festival extra toegankelijk
Dit jaar vindt Amersfoort World Jazz Festival plaats van 4 t/m 14 augustus. In de historische binnenstad van Amersfoort wordt een avontuurlijk programma van meer dan 100 concerten aangeboden op binnen- en buitenpodia. De complete line up staat op www.amersfoortjazz.nl

Het Amersfoort World Jazz Festival wil voor iedereen toegankelijk zijn. In samenwerking met HandicapNL zet de organisatie extra stappen naar een toegankelijk, inclusief festival. Extra diensten en faciliteiten zijn aanwezig op zaterdag 13 en zondag 14 augustus rondom het programma op het Lieve Vrouwekerkhof. Deze zijn beschikbaar voor alle bezoekers met een Extra Care ticket voor één of meerdere concerten op het plein. Ook andere festivalbezoekers met een beperking kunnen hier gebruik van maken. Door middel van het zorgbehoeftenformulier kan de bezoeker met een beperking aangeven welke zorg deze nodig heeft.

Met een Extra Care ticket krijg je een plaats vooraan bij het concert samen met je begeleider/partner. Daarnaast kan je gebruik maken van medische ondersteuning zowel vooraf aangevraagd of wanneer je het onverwachts tijdens het festival nodig heeft. Naast de toiletvoorzieningen in de horeca rondom het plein zal er ook een extra toegankelijke toiletunit aanwezig zijn.

Gedurende deze twee dagen zijn er vrijwilligers aanwezig van HandicapNL. Zij staan voor je klaar om je vragen te beantwoorden en begeleiding te bieden waar en wanneer jij dat nodig hebt. Daarnaast staat een professioneel zorgteam klaar waar je terecht kan voor verpleegkundige hulp. Samen wordt een zorgeloze en onvergetelijke ervaring gecreëerd!