Amersfoort World Jazz Festival

De eerste namen voor de line-up van het Amersfoort World Jazz Festival 2024 zijn bekend. Aankomend jaar programmeert het festival van woensdag 14 tot en met 18 augustus een veelzijdig en avontuurlijk programma met meer dan tachtig concerten op verschillende binnen- en buitenpodia in de historische binnenstad van Amersfoort.

Line-up Lieve Vrouwekerkhof

Op het hoofdpodium aan het Lieve Vrouwekerkhof presenteren we concerten van onder meer Ntjam Rosie ft. Licks & Brains, Het Nationaal Jeugd Jazz Orkest met Maite Hontelé, het New Jazz Orchestra en levende jazzlegendes Deborah Brown en Houston Person.

Legend avond in Observant

Het festival wordt op de woensdagavond afgetrapt met een Legends avond in Observant, met onder andere Edwin Corzilius & Frits Landesbergen Quartet, Lex Jasper Quartet en Edwin Rutten.

Houston Person en Deborah Brown zijn onze International artists in Residence

Saxofoonvirtuoos Houston Person en jazzzangeres Deborah Brown presenteren aankomend jaar als International Artists in Residence (IAIR). De uit VS afkomstige Person en Brown hebben beiden een onuitwisbare stempel gedrukt op de wereld van World Jazz. Tijdens het festival treden zij op in verschillende bijzondere bezettingen.

Peter Beets is National Artist in Residence

Peter Beets wordt uitgedaagd om in de rol van National Artist in Residence (NAIR) te treden en verkent nieuwe muzikale dimensies met onder andere pianist Mike Boddé en Peter Beets op kerkorgel en de Zuid-Afrikaanse trompettist Darren English.