Amersfoort World Jazz Festival

De eerste zaterdag van Amersfoort World Jazz Festival zit erop! We genoten van maar liefst 6 concerten. In De Observant begonnen we met Robert Rook en Patrieck Bonnet die hun nieuwe releases presenteerden: enerzijds een programma bomvol improvisatie, anderzijds een prachtige ode aan Bonnet’s grootvader met zijn plaat An Ode To Someone Whom Has Flown Away.

Alsof dat nog niet genoeg was, stoomden we door met Loet van der Lee Quintet, vergezeld door toptalenten als Tim Hennekes en Sebastiaan van Bavel en sloten we af met een swingende set van Round Midnight Orchestra, die Deborah J Carter meebrachten om een ultieme ode aan The Grand Ladies of Swing te brengen.

In de KOSMIK barstte het feest los met Jo Goes Hunting, die voor de gelegenheid een stapel koperblazers meenam, en Angelo Boltini’s presentatie van Human After All.

Al met al een fantastische dag. Het goede nieuws? Vandaag mogen we weer, en wel met Sebastiaan en Rob van Bavel met hun prachtige benadering van het jazzidioom en klassieke muziek én de spierballenjazz en lyriek van Phaedra Kwant in de Observant. Ook in de KOSMIK wil je even geweest zijn, want Teis Semey Quintet presenteert Burnt Velvet, dat een flinke dosis avantgarde belooft, en Janne Schra en de Vogels geven je de Nederlandstalige jazzpop waar je bij Room Eleven al van hield.

Tot daar!
https://www.youtube.com/watch?v=5p5TNOD_43s