Amersfoort World Jazz Festival

Echt Jazz Standard Saturday was het niet, want jullie gingen uitgebreid op muzikaal avontuur. Dag 10 was er eentje voor de boeken. In de Observant begonnen we met de prachtige kleine liedjes van Berenice ‘Wicked Jazz Sounds’ van Leer, en stoomden we door naar een prachtig concert van Dutch Jazz Competition winner Aviv Noam Quartet.
Het tweede dubbelconcert stond in het teken van twee Leidse theatermuzikanten: Frans Heemskerk en Lou Guldemond, die allebei hun sporen ruimschoots hebben verdiend.
Op het Lieve Vrouwekerkhof werd een feestje gevierd waar lang reikhalzend naar uit is gekeken met concerten van Jazz Orchestra of the Concertgebouw ft. Sabrina Starke, die het repertoire van Nina Simone brachten met een prachtige feature voor International Artist in Residence Sylwester Ostrowski.
Roël Calister deed er met zijn KUENTA nog een schepje bovenop en veranderde deze zaterdagmiddag het plein in één groot tropisch feestje.
Veel tijd om op adem te komen hadden we niet, want ’s avonds vierden we de verjaardag van Hans Dulfer met een concert van Hans & Candy Dulfer en knalden we de avond uit met Liquid Spirits, met wederom een speciale feature voor saxofonist Sylwester Ostrowski.
Morgen vieren we alweer de allerlaatste dag van Amersfoort World Jazz Festival met  onder meer de Director’s Invite: Alexander Beets meets Sylwester Ostrowski in de Observant en Tribute to Jazz at the Philharmonic op het Lieve Vrouwekerkhof.