Amersfoort World Jazz Festival

Bedankt voor een geweldig Amersfoort World Jazz Festival 2023!

We willen via deze weg een dankbetuiging uitspreken aan iedereen die heeft bijgedragen aan het succes van de 44e editie van het Amersfoort World Jazz Festival 2023. Dit jaar was een onvergetelijke editie vol muzikale pracht en internationale verbondenheid.

Met trots mochten we enkele van de meest getalenteerde artiesten verwelkomen in ons Musicians Paradise, waaronder de National Artist in Residence Typhoon, pianist Jef Neve en ons Endorsed Exceptional Talent Chi. Maar ook de Dutch Jazz Release Stages, Next Step waarin we the Next Generation en Dutch Jazz Legends presenteerden.

Niet alleen hadden we het genoegen om Nederlandse artiesten te verwelkomen, maar waren we ook vereerd om een diverse line-up van festivals uit alle hoeken van de wereld te presenteren. Uit onder andere Thailand, Oekraïne, Australië, Frankrijk, Spanje en talloze andere landen kwamen getalenteerde musici en performers samen om hun cultuur en muzikale erfgoed te delen. Dit gaf ons festival een unieke globale dimensie die ons publiek inspireerde en verrijkende ervaringen bood.

Een speciale vermelding gaat uit naar onze toegewijde crew, wiens onvermoeibare inzet en professionaliteit het festival vlekkeloos hebben laten verlopen. Hun harde werk achter de schermen heeft bijgedragen aan de magische sfeer die tijdens het hele evenement heerste. 

We kijken terug op een geweldige editie van het Amersfoort World Jazz Festival en zijn jullie allemaal ontzettend dankbaar voor jullie steun, passie en deelname. Laten we blijven zoeken naar nieuwe muzikale ontmoetingen en inspirerende momenten. Tot volgend jaar!