Amersfoort World Jazz Festival

Amersfoort World Jazz Festival vindt dit jaar plaats van 4 t/m 14 augustus. Het festival biedt een avontuurlijk programma van meer dan 100 concerten op de binnen- en buitenpodia in de historische binnenstad. De grote publiekstrekkers spelen van 11 tot en met 14 augustus op het Lieve Vrouwekerkhof, dat met stoeltjes wordt omgetoverd tot een sfeervol openluchttheater. De Observant en KOSMIK presenteren elke avond Nederlandse artiesten hun nieuwste releases. Dit jaar participeert ook Podium FLUOR, terwijl in de historische Sint Aegtenkapel de verdieping wordt gezocht met akoestische luisterconcerten. Amersfoort World Jazz Festival geldt als een belangrijke springplank voor de nieuwe generatie, maar is ook een festival waar de ‘legends & legacy of jazz’ op een voetstuk worden gezet. Actuele informatie is te vinden op www.amersfoortjazz.nl

International Artists in Residence
Vol trots presenteert het Amersfoort World Jazz Festival dit jaar vader en zoon John en Gerald Clayton als International Artists In Residence. Beiden zijn, ook los van elkaar, artiesten van wereldfaam. De legendarische contrabassist John Clayton (Count Basie) beklimt de podia met The New Jazz Orchestra, Orchestra Jazz Siciliana (ITA) en enkele prominente Nederlandse artiesten. Zoon Gerald Clayton is een ‘six-time Grammy-nominated’ pianist, componist en bandleider. Hij speelt tijdens Amersfoort World Jazz onder meer met het Jazz Orchestra of the Concertgebouw (JOC) en met het Nationaal Jazz Jeugd Orkest (NJJO).

Exceptioneel talent
Amersfoort World Jazz Festival presenteert in 2022 als exceptioneel talent de jonge Braziliaanse saxofonist Lucas Santana , winnaar van de Downbeat Student Award 2021, Keep an Eye Award (2020) en de Latin Grammy (2016), die momenteel de Nederlandse scene opschudt met zijn geraffineerde spel, spraakmakende optredens en veelbelovende albums. Santana geeft acte de présence op verschillende dagen van het festival, met zijn quintet, met een strijkersensemble, met een Braziliaanse act en als gastsolist bij het Jazz Orchestra of the Concertgebouw.

Kaartverkoop
De kaartverkoop voor Amersfoort World Jazz festival start op zaterdag 25 juni. Voor nieuwsbrieflezers is er de optie om twee dagen eerder kaarten te kunnen kopen. De complete line-up staat vanaf begin mei op de website.