Thaise jazz op Amersfoort Jazz èn DJazzVibes

Koh Mr.Saxman is de meest toonaangevende jazzmusicus van Thailand. De saxofonist geeft jaarlijks meer dan 200 concerten op de grote festivals in het verre oosten, maakte vele albums waarvan sommige in de VS, won diverse music awards en richtte en passant muziekscholen op. Hij was al eerder te gast in Amersfoort, waar hij een hechte band ontwikkelde met Alexander Beets, zelf tenorsaxofonist bekend van Beets Brothers en directeur van het jazzfestival. De heren beklommen sindsdien de podia in Nederland en in Thailand. In 2011 werd een Amersfoortse delegatie audiëntie verleend bij de jazzminnende koning Rama IX beter bekend als Koning Bhumibol, King of Jazz.

Met zijn band Sound of Siam opent Koh Mr.Saxman de 40ste editie van het festival Rabobank Amersfoort Jazz. Het betreft een speciale concertavond op donderdag 24 mei in theater De Lieve Vrouw, in het kader van het jubilerende festival, met ook een optreden van Amersfoort Jazz All Star Jubilee Band ft. Peter Beets, Izaline Calister, Bart van Lier en Eric Alexander (USA). Kaarten voor deze concertavond zijn verkrijgbaar via www.amersfoortjazz.nlSound of Siam is een negenkoppige formatie die jazzfusion verrijkt met elementen van traditionele Thaise cultuur. De band speelt ook op de vrijdag (Hof Main Stage) en de zondag (Lieve Vrouwekerkhof) van het Amersfoortse jazzfestival. Als gastsolist speelt de talentvolle saxofonist Eakpiya Sanpond mee, een pupil van Koh die inmiddels op eigen benen staat.

Op zaterdag 26 mei reist Sound of Siam met Koh Mr.Saxman af naar Doetinchem om te schitteren op het hoofdpodium van het festival DjazzVibes, dat plaatsvindt van 25 t/m 27 mei. www.djazzvibes.nlDe organisator van DjazzVibes Gino van Zolingen, onderhoudt goede banden met Alexander Beets van Amersfoort Jazz, en het voornemen is in de toekomst meer samen te gaan werken bij het programmeren van internationale artiesten.

Sound of Siam ft. Koh Mr.Saxman

Amersfoort Jazz, theater De Lieve Vrouw,

donderdag 24 mei 2018, 20:00 – 21:15 uur

 

Amersfoort Jazz, theater Hof Main Stage,

vrijdag 25 mei 2018, 23:00 – 00:30 uur

 

DJazzVibes Doetinchem, hoofdpodium,

zaterdag 26 mei 2018, 20:30 – 21:30 uur

 

Amersfoort Jazz, theater De Lieve Vrouw,

donderdag 24 mei 2018, 14:30 – 15:30 uur