Jazz aan de Amer – Jazz leeft in Gooi & Eemland

Extra aandacht voor Jazz aan de Amer, het nieuw leven ingeblazen initiatief van de Baarnse pianist Stormvogel ten behoeve van jazz in midden-Nederland. Op woensdag 5 augustus wordt in de serie Amersfoort Jazz Club Nights in De Observant afgetrapt met enkele Eemlandse prominenten uit de Nederlandse jazz en fusion: Ruud Breuls, Peter Tiehuis, Peter Lieberom en Arno van Nieuwenhuize, allen bekend van het Metropole orkest. Marre de graaff is een basgitarist uit The Next Generation en de speciale gastvocaliste is de oor- en oogstrelende vocaliste Gaby Kaihatu. Zie www.amerjazz.nl

“Er heerst in midden-Nederland een echt jazzklimaat,” aldus Stormvogel, die in 2003 begon met jazzconcerten in de regio en in al zijn uitingen zijn geliefde rivier de Eem betrekt, “enerzijds dankzij het omroepwezen, de orkesten en de Sesjun-shows van Cees Schrama in Nick Vollebregt, anderzijds dankzij 42 jaar festival Amersfoort Jazz, een evenement met nationale allure. Een veelzijdige fusion van diverse na-oorlogse jazzstijlen, swing, modale cool jazz tot en met postbop, soms ook een randje freejazz, zoals in Artishock Soest. Er wonen superveel topmusici in de regio, en tegelijk heel veel kenners en liefhebbers; een uitgelezen kapstok om onze live jazz aan op te hangen. En daar is nog altijd veel behoefte aan!” Dat Jazz nog steeds leeft in Gooi en Eemland blijkt wel uit de aandacht die de regionale media alweer besteedden aan Jazz aan de Amer.

De concertreeks is een opmaat naar het festival in november en de laatste club night (18 november) zal op bijzondere wijze het evenement inluiden. Deze serie is (mede) mogelijk gemaakt door het Fonds Podiumkunsten. Meer informatie over de concertreeks is te vinden op de websites van Amersfoort Jazz en De Observant. Reserveren voor het concert (entree € 10, aanvang 20:30 uur) is verplicht en kan via www.observant.nl. Het aantal plaatsen is beperkt.