AMERSFOORT JAZZ HERITAGE 2018

Het beproefde festival item Amersfoort Jazz Heritage gaat in 2018 op herhaling. Wederom zijn enkele bijzondere en historische locaties in Amersfoort als venues in het festival opgenomen. Dit jaar zijn dat de Sint Joriskerk, de Sint Aegtenkapel, de Mannenzaal, de Lutherse Kerk, de Sint Rochuskapel, de Mariënhof, de Tabaksplant en de Koppelpoort. Zoals elk jaar is de Observant Home of Jazz tijdens het festival Rabobank Amersfoort Jazz.

Met Amersfoort Jazz Heritage benadrukt Rabobank Amersfoort Jazz de intrinsieke binding die het voelt met het culturele erfgoed van de stad, waar het evenement na 40 jaar in feite zelf ook toebehoort. Tegelijk bieden de bijzondere locaties ruimte voor Amersfoort Jazz om kleinere, semi-akoestische luisterconcerten in het programma op te nemen.

ZATERDAGMIDDAG 26 MEI 2018 – AMERSFOORT JAZZ HERITAGE WALKS
World Jazz trompettist, compionist, bandleider en grensverleggend vernieuwer Eric Vloeimans (Dutch Artist in Residence tijdens Rabobank Amersfoort Jazz 2018), opent het Heritage Jazz programma van Rabobank Amersfoort Jazz. Op zaterdag 26 mei speelt hij de Sint Joriskerk (12.00 uur), in duo met meesterpianist Bert van den Brink op het orgel. Het is het startschot voor de Amersfoort Jazz Heritage Walks, een middag van luisterrijke stadswandelingen onder leiding van stadsgidsen van Gilde Amersfoort tijdens Rabobank Amersfoort Jazz. Elke wandeling wordt besloten met een optreden in concertante sfeer door Nederlandse of buitenlandse World Jazz acts: Trio Izaline Calister, Artvark/Apollo Double Quartet, Barditus ft. Wieke Garcia & Oene van Geel of Tiltan ft. David Golek. Tevens is er plaats voor jong talent: Red! ft. Gideon Tazelaar, Donald Simoen Trio en runner-up in de vocale jazz Sanne Rambags. De uit Sierra Leone afkomstige soulvolle Brusselse singer-songwriter Bai Kamara Jr. schittert in de Amersfoortse Koppelpoort. De concerten zijn ook zonder de wandeling toegankelijk voor het publiek van Amersfoort Jazz. Klik hier voor meer informatie over de Amersfoort Jazz Heritage Walks, de locaties, concerten en artiesten.


TICKETS


 

VRIJDAGAVOND
Sommige van de historische locaties spelen ook buiten de Amersfoort Jazz Heritage Walks een rol tijdens festival Rabobank Amersfoort Jazz. Op vrijdagavond concerteren twee zeer bijzondere duo’s in de Sint Aegtenkapel: levende legendes Paul van Kemenade & Jasper van ’t Hof (20.30 uur) en Ronnie Cuber (USA) & Peter Beets (22:00 uur). Dezelfde avond (20.30 uur) speelt in de historische Mannenzaal Artist in Residence Eric Vloeimans (trompet) met de Belgische World Jazz pionier op accordeon Tuur Florizoone (B). Op dezelfde plaats treedt om 22.15 uur het baanbrekende LABtrio uit focusland België aan, met de gelauwerde artistieke durfal Lander Gyselinckc op drums.

ZATERDAGAVOND
Zaterdagavond maken laureaten uit het Sena Performers International Jazz Laureates Festival hun opwachting in de Mannenzaal: de Franse harpiste Laura Perrudin, gevolgd door Dock in Absolute (Lux) en de winnaar van de Dutch Jazz Competition. In de Sint Aegtenkapel spelen onder meer Eakpiya Sanpond (Thailand), Martin Fondse Trio en Adam Simmons & Thijs Borsten.

ZONDAG
Zondagmiddag concerteren in de Sint Aegtenkapel enkele bijzondere improviserende pianisten: Jeff Neve (België), Stormvogel met speciale gasten (Nederland) en wonderpianist Marco Mezquida (Spanje), terwijl in de Mannenzaal de Young VIP Kika Sprangers optreedt, gevolgd door  Young VIP Rob van Bavel. Tenslotte is er een bijzondere ontmoeting tussen Van Bavel en James Macaulay (Australië). Op de zondag is de Observant gereserveerd voor kinderprogramma’s en workshops.