Amersfoort Jazz festival online | programma

Terwijl bijna alle festivals in 2020 sneuvelen in verband met de coronacrisis, gaat het jaarlijkse Rabobank Amersfoort Jazz festival (dat in mei geen doorgang kan vinden), alsnog door. Van 20 t/m 22 november 2020 presenteert Amersfoort Jazz een gevarieerd programma met 19 Nederlandse World Jazz concerten, verdeeld over drie dagen in Theater de Lieve Vrouw en de Observant:  Living legendsen Next Generation, vier Boy Edgar Prijswinnaars, een National Artist in Residence en diverse ‘Festival Creations’. De concerten zijn via live streaming online te volgen en worden aangekondigd vanaf de gesprekstafel in het ‘Amersfoort Jazz Café’.

Programma
Rabobank Amersfoort Jazz richt de theaterzaal van De Lieve Vrouw in voor de fijnproevers, met gerenommeerde World Jazz acts als Tineke Postma, Margriet Sjoerdsma, Izaline Calister en Artvark/Drums United. Op initiatief van Amersfoort Jazz schuiven Living Legend Jasper van ’t Hof en Boy Edgar Prijswinnaar Jasper Blom aan bij Stormvogel.

In de Observant gaat tegelijkertijd het dak eraf met twee Dutch Jazz Club Nights van onder meer Living Legend Hans Dulfer (ft. Jerome Hol & Planet T), Steffen Morrison, Saskia Laroo, Alexander Beets ft. Paul van Kessel en Gallowstreet brassband. Shirma Rouse is ‘2020 Rabobank’s Choice’. Op zondag wordt juist de intimiteit gezocht met jazz meets tango door het jonge NAOS Quartet, Miles Davis’ filmmuziek door Ellister van der Molen en het latin jazz  project van de zingende actrice Manoushka Zeegelaar Breeveld.

Amersfoort Jazz is ook online een prominent podium voor de Next Generation jazzmusici, zoals Artist in Residence Sun-Mi Hong, Kika Sprangers, Irene Reig, Xavi Torres, Thomas Pol, Efe Erdem, Sebastiaan van Bavel, Young-Woo Lee, Alistair Payne, Nicoló Ricci, Allessandro Fongaro, Gideon Tazelaar, Tim Hennekes en SIMIO met Sergio Adboelrahman (de winnaars van het Prinses Christina Concours).

Publiek & Horeca Voucher-actie
Al naar gelang de coronamaatregelen in november het toestaan, wordt een gelimiteerd aantal bezoekers in de zalen toegelaten. De 42e editie is ook de eerste waarbij bezoekers een kaartje moeten kopen voor een avond. Dit is gedaan om de bezoekersstroom goed te kunnen managen. De volledige opbrengst van de kaartopbrengst komt via vouchers ten goede aan de getroffen horeca in Amersfoort. Geïnteresseerden kunnen zich hier opgeven.