Toegankelijkheid voor mindervaliden

Rabobank Amersfoort Jazz wil voor iedereen toegankelijk zijn. Bent u lichamelijk beperkt en van plan het festival te bezoeken, dan vindt u hier enkele wenken en tips. Het festival wordt georganiseerd in de historische binnenstad van Amersfoort. Mindervaliden komen hier de gebruikelijke beperkingen van de binnenstad tegen, zoals onregelmatige stoepen en oneffenheden in het wegdek. Met een rolstoel is het, ook bij drukte, soms makkelijker om via de Langestraat van het ene naar het andere plein te komen.

Toegankelijkheid optredens
De optredens in theater De Lieve Vrouw, Mannenzaal, Sint Aegtenkapel, Observant en Sint Joriskerk zijn zeer goed toegankelijk voor mensen met een lichamelijke beperking. Hier zijn voornamelijk zitplaatsen en er zijn aangepaste toiletten. Op de pleinen, de Hof, het Lieve Vrouwekerkhof en de Groenmarkt, staan voor het podium stoelen. Hier is ook plek voor rolstoelen en scootmobielen. Ook staan er, zeker overdag, vele terrassen op de pleinen. Op drukke momenten, vooral later op de avond, kan het gebeuren dat de stoelen en terrassen verwijderd worden. Vooraan bij het podium is dan vaak nog wel voldoende ruimte om vanuit een rolstoel van het optreden te genieten.

Parkeren
Met een gehandicaptenparkeerkaart kan in Amersfoort geparkeerd worden op alle parkeerplaatsen met uitzondering van de parkeergarages. Ook op parkeerplaatsen in de vergunninggebieden, zonder betaling, bij parkeermeters en -automaten. In Amersfoort zijn op diverse plekken parkeerplaatsen gereserveerd voor lichamelijk gehandicapten.

Toiletten
U kunt tijdens Rabobank Amersfoort Jazzfestival op een aantal plekken gebruik maken van een apart toilet. Op het Lieve Vrouwekerkhof kunt u gebruik maken van de toiletvoorziening in theater De Lieve Vrouw. Ook in de Observant, Mannenzaal, Sint Aegtenkapel en Sint Joriskerk zijn rolstoelvriendelijke toiletten aanwezig.

Mocht u specifieke vragen of wensen hebben dan kunt u contact met de organisatie opnemen via productie@amersfoortjazz.nl of 06 52065639