Kroegentocht | vrijdag 12 augustus 2022 |

Tot een aantal jaren terug was de kroegentocht op vrijdag een vast onderdeel van Amersfoort Jazz. De afgelopen jaren is deze, mede door corona, niet doorgegaan. Met steun van de Stichting Ondernemers Amersfoortse Binnenstad (SOAB) laat de horeca dit jaar de kroegentocht herrijzen. Dit jaar doen er diverse locaties mee aan de kroegentocht die op vrijdag 12 augustus gehouden wordt.

Lieve Vrouwekerkhof

Marktzicht

Saskia Laroo

23:00 – 01:00 uur

In Amerika is Saskia Laroo door pers en publiek gebombardeerd tot ‘Lady Miles Davis of Europe’. Saskia is een van de weinige vrouwen die al meer dan drie decennia een trompet blaast. Ze combineert verschillende muzikale stijlen zoals jazz, pop, dance en world op een manier dat het lijkt alsof ze altijd bij elkaar hebben gehoord.

Stadscafé Amersfoort

Thuiswedstrijd

23.30 – 01.00 uur

De toetsen beroerd, de oordrums gekieteld en de zintuigen geprikkeld. Vijf Amersfoortse muzikanten die al menig hart hebben veroverd betoveren het publiek in Stadscafe Amersfoort.

Na het buitenprogramma tijdens het Jazzfestival beslaan deze doorgewinterde sessiemuzikanten de monumentale ruiten. Laat je verrassen door zoete klanken, zoetgevooisde zang en sprankelende melodieën.

Xander Buvelot (bas)
Ramon Doornekamp (percussie)
Frank Stukker (gitaar)
Peter Hendriks (toetsen)
Sjoerd Arends (zang)

Vyssotski

Marc’s Magic

23:00 – 01:00 uur

Marc Jansen (bekend van Gumbo Kings) neemt zijn favoriete muzikale vrienden mee naar de kroegentocht van Amersfoort Jazz voor een mengelmoes van Soul, Rock n Roll en Rythm & Blues. Bekend repertoire wordt afgewisseld met artistieke dansbare grooves. Schuif aan voor een drankje en neem je dansschoenen mee. Dit belooft een feestje te worden!

Groenmarkt

Onder de Linde

Fire House Mama

21:00 – 23:00 uur

Gewoon een lekkere, stevige, vette bluesrockband met als basis het repertoire met covers van o.a. Walter Trout, Joe Bonamassa, Rory Gallagher, Harry Muskee, Daniëlle Nicole, Sari Schorr, Susan Tedeschi e.v.a. De nummerkeuze wordt gemaakt uit de diverse blues, roots, rock en bluesrockstijlen en funky- en soul invloeden zijn ook welkom. En last but not least …………… ook eigen werk!

Mischa Preuter – gitaar

Joost Drost – bas

Aldy Mulder – toetsen

Jelena Olijslager – zang

Dwain van Dijk – drums

Pitchers

Jazz, Funk & Soul

21:00 – 00:00 uur

Pitchers heeft speciaal voor deze avond een formatie samengesteld waarbij de vlammen er gegarandeerd vanaf komen!

Hof

De Professor

David en de Professoren

22:00 – 00:00

Misschien ken je hem nog van The Voice of misschien ken je hem gewoon als barman, maar er is één ding dat zeker is: zingen kan David van Rooij, aka David Jonathan! Samen met zijn muzikale vrienden bestijgt deze jonge maar zeer ervaren jazz- en soulzanger ons podium voor een avontuurlijke avond soul en jazz.

De Professor Gastrobar

David en de Gastronettes

20:00 – 22:00

Misschien ken je hem nog van The Voice of misschien ken je hem gewoon als barman, maar er is één ding dat zeker is: zingen kan David van Rooij, aka David Jonathan! Samen met zijn muzikale vrienden bestijgt deze jonge maar zeer ervaren jazz- en soulzanger ons podium voor een avontuurlijke avond soul en jazz.

Halewijn

Trio Bakelied

20:00 – 23:00 uur

Als alles om muziek draait…3 mannen met een voorliefde voor Nederlandstalige liedjes!

Met accordeon, contrabas en gitaar weten ze een groot geluid neer te zetten en wisselen ze de zang voortdurend af. De mannen spelen al jaren samen bij Joris Linssen & Caramba en barsten nog steeds van de energie! Ze nemen je graag mee op een muzikale zoektocht naar vergeten liedjes. Van Toon Hermans naar Daniel Lohues en via Claudia de Breij terug naar Boudewijn de Groot. Alles gespeeld met een diepe buiging voor het origineel en een aanstekelijk enthousiasme…komt het zien!
Kees van den Hoogen – Gitaar & zangMarcel van der Schot-Accordeon & zang
Erik van Loo – Contrabas & zang

La Scala

Iris Fetter

21:30 – 22:30 uur

Iris wordt geïnspireerd door artiesten als Lianne La Havas, Esperanza Spalding en Moonchild. Ze speelt een akoestische set gevuld met jazz en neo-soul.

Lapart

Sara Lee’s Special Session

20:30 – 22:30 uur

Op de kroegentocht vrijdagavond 12 augustus wordt het bij L’apart
een warmbloedig feestje met Electric Love ft Arthur Flink.
De harde kern van de band Electric Love bestaat uit de Baarnse jazz- en soulzangeres/songwriter Sara Lee Vos en de Leidse gitarist/producer Lucas Meijers. Bij L’apart in de originele opzet, als duo, met een combinatie van eigen werk en bijzondere covers. Een bonte mix van flavours; een kruising tussen Prince en Moloko, gelardeerd met exotische details. Funky grooves, electronica, live loops en old skool sounds. En altijd relaxt en gezellig.

Featuring als special guest de immer coole en smaakvolle Arthur Flink op trompet en soundscapes. (Monsieus Dubois, State of Monc, Flink)

“Op het album Mean Machine manifesteert Vos zich als de Nederlandse Betty Davis, de beste funkzangeres ooit”, oordeelde Jazzism. Popblad Heaven noteerde: “Funk, soul, en zelfs reggae van een hier te lande zelden getoond niveau…’

Lobbes

Erik & Ramon

20:00 – 23:00 uur

Erik & Ramon zingen 2 stemmig hits van de jaren 70 tot nu. Onder begeleiding van gitaar en cajon laten ze menigeen meezingen in het Nederlands en Engels.

Pallas

Astrid Akse Band

21:00 – 00:00 uur

Astrid Akse is singer songwriter, session muzikant en loop artist. Zij is afgestudeerd zangeres en heeft zich naast het zingen bekwaamd in het bespelen van gitaar en percussie.

De afgelopen jaren heeft zij gewerkt met o.a. LoisLane, Waylon, Mathilde Santing, Edsilia Rombley, McChicks, Lucretia van der Vloot, Girls Wanna Have Fun, Do, Danny de Munk, Xander de Buisonje.

Voor deze gelegenheid wordt zij begeleid door Maarten Helsloot (toetsen), Peter Badenbroek (bas) en Raymond van Spiegel (drums).
Samen spelen zij een mix van jazz-, latin- en poppy nummers.

Langestraat

In Den Grooten Slock

Wouter Kiers & Cajan Witmer

19.30 – 21.30 uur

Saxofoon en piano op het terras van ‘de slok’!

Nul33

Deseo

19.30 – 21.30 uur

Latin jazz onder leiding van George Pelupessy.

DJ TDK

21.30 – 23.00 uur

Na de live jazz gaat DJ TDK door met de fijnste jazzy deuntjes.

Overig

Papa’s Bar (Lieve Vrouwestraat)

Adriane Callas Combo

20.30 – 22.30 uur

Terug op veler verzoek bij Amersfoort World Jazz Festival komt de Amerikaanse zangeres Adriane Callas vanuit Hollywood en neemt zij een verassing met zich mee!  Begeleid door trompettist Johan Verheij, gitarist Frans van der Waals, contrabas/viool Casper Bleumers, en drummer Jan Pilon creëert zij een zwoele sfeer met favoriete stukken geïnspireerd door echte  Jazz/Swing Standards, Motown en lichte pop klassiekers  “van Gershwin tot Sting, and  Amy with a twist!” .

Line-up:
Adriane Callas – Vocals
Johan Verheij – Trumpet/flugel
Frans van der Waals – Guitar
Casper Belumers – Contrabas/Violin
Jan Pilon – Drums

Lazy Louis (Varkensmarkt)

The Blue Suspenders

21:00 – 23:00 uur

Het repertoire van dit Amersfoortse jazz-trio is divers, maar het hoofdaccent ligt op het spelen van het ‘Hot Club de France-idioom’ in de stijl van de legendarische Django Rheinhardt en Stephanie Grappelli met de typische bezetting van viool, gitaar en contrabas.

Daarnaast spelen zij bossa nova’s, swing, mainstream, jazz standards en ballads. Hierbij wordt de viool afgewisseld met de accordeon en worden er ook een aantal vocale nummers ten gehore gebracht.

Bezetting:

Louis Houët- viool & accordeon

Jan Blonk- gitaar

Pieter Vos- contrabas

 

Kafé van Zanten (Bloemendalsestraat)

Lotte Walda

21.30-22.20 uur

Lotte Walda is een avonturier, een artiest die puur vanuit het hart leeft. Lotte wil graag een optimistische kleur geven aan het straatbeeld en op haar eigen manier bruggen kunnen bouwen: “Ik wil een brug vormen voor mensen die nog niet helemaal met hun hart durven te leven.” Door haar pure muziek komt ze in aanraking met allemaal verschillende mensen: drukke mensen, eenzame mensen, gelukkige mensen, verwarde mensen. Met haar gitaar en stem ontregelt Lotte de vibraties in de lucht met een duidelijk doel: haar medemens op een bepaalde manier te raken, te troosten of aan te sporen het leven dieper te verkennen.

The Black Ravens

23.00-00.30 uur

The Black Ravens is een rockabillyband bestaande uit drie jonge en enthousiaste jongens. De twee broers op de gitaar en contrabas zorgen samen met een heerlijk energieke drummer voor een swingende dansavond die u helemaal terugbrengt naar de swingende jaren ’50/’60.

Met een arsenaal aan zowel eigen repertoire als covers gaan de voetjes gegarandeerd van de vloer.

Contact

Stichting Amersfoort Jazz
p/a Hamersveldseweg 84a
3833 GT Leusden

Algemene vragen: info@amersfoortjazz.nl
Productie: productie@amersfoortjazz.nl
Communicatie: sven@amersfoortjazz.nl
Hospitality: jurriaan@amersfoortjazz.nl
Marketing: juliette@amersfoortjazz.nl