Amersfoort World Jazz Festival

Kroegentocht | vrijdag 18 augustus 2023 |

De kroegentocht op vrijdag is al jarenlang een vast onderdeel van Amersfoort Jazz.  Met steun van de Stichting Ondernemers Amersfoortse Binnenstad (SOAB) laat de horeca dit jaar de kroegentocht herrijzen. Dit jaar doen er diverse locaties mee aan de kroegentocht die op vrijdag 18 augustus gehouden wordt.

Lieve Vrouwekerkhof

Marktzicht

Rofhiwa Ratombo & Thapelo Khumisi

23:00 – 01:00 uur

De Zuid-Afrikaanse zangeres Ratombo bezit een stem die moeiteloos door melodieën weeft en het publiek boeit met haar soulvolle interpretaties en onberispelijke vocale beheersing. Thapelo Khumisic is een meesterlijk pianist, bekend om zijn virtuoze vaardigheden en improvisaties. Ze spelen vanavond als duo bij Marktzicht, maar ongetwijfeld komen er nog wat muzikale vrienden langs om mee te doen.

 

Stadscafé Amersfoort

The Newts

23.00 – 01.00 uur

Het werk van The Newts is doorspekt met jazzinvloeden maar wordt moeiteloos gemixt met elektro, funk, balkanbeats, dance en westcoast. Analoge sythesizers, blazers, elektrosounds en vette solo’s bepalen het geluid van instrumentale stukken terwijl ze soms ineens ook de pophoek induiken.

Vyssotski

Bas van Lier Hammondtrio

23:00 – 01:00 uur

Bas van Lier heeft soulpower. Zijn spel dampt van energie, groove en speelplezier. Jazz klinkt bij hem urgent en actueel. De in 1971 geboren Bas van Lier laat zich als een van de weinige pianisten/ organisten van dit moment inspireren door heavy souljazzcats als Les McCann en Ramsey Lewis. Gecombineerd met zijn liefde voor hedendaagse R&B en zijn kennis van traditionele helden levert dat een uniek geluid op: krachtig, bluesy en subtiel tegelijk. Hij valt op door zijn pakkende melodieën en ritmische aanstekelijkheid, waardoor hij niet alleen in de smaak valt bij jazzkenners maar ook bij een jong publiek.

Groenmarkt

Onder de Linde

van St33n

20:30 – 22:30 uur

Deze Amersfoortse band begon als een project, maar werd een echte band. De ervaren muzikanten spelen en brengen hun nummers met passie en overtuiging en slepen je mee in een set gevuld met pop, rock, symfo en ballades. Kom kijken, luisteren en meezingen op de catchy liedjes van Van St33n!

Hof

Halewijn

Marcia Bamberg Swing Quartet

19:00 – 22:00 uur

Het Marcia Bamberg Swing Quartet bestaat uit vier gepassioneerde muzikanten met een grote liefde voor de Gipsy Jazz. Onder begeleiding van John Ligthart en Ronald Weel op gitaar en Daniël Gueli op contrabas zingt Marcia Bamberg de meest prachtige Franse en Engelse Gipsy Jazz liedjes. Geïnspireerd door de grote meester en tevens grondlegger van de Gipsy Jazz Django Reinhardt, waan je je bij dit optreden op een zonnig terrasje in Parijs!

La Scala

Iris Fetter

21:30 – 22:30 uur

Iris wordt geïnspireerd door artiesten als Lianne La Havas, Esperanza Spalding en Moonchild. Ze speelt een akoestische set gevuld met jazz en neo-soul.

Langestraat

In Den Grooten Slock

Wouter Kiers & Cajan Witmer

20:00 – 22:00 uur

Saxofoon en piano op het terras van ‘de slok’!

Nul33

PHP Acoustic

20:30 – 23:00

Een nieuwe band rondom zanger/gitarist John Pattiata. John heeft een indrukwekkende carrière bij diverse bekende bands en wordt begeleid door George Pelupessy en Percy Huijer. Het repertoire is divers, van westcoast tot soul en pop. Bekende en minder bekende nummers van hun muziekhelden zoals zij zelf zeggen.

Overig

Lazy Louis (Varkensmarkt)

The Blue Suspenders

21:00 – 23:00 uur

Het repertoire van dit Amersfoortse jazz-trio is divers, maar het hoofdaccent ligt op het spelen van het ‘Hot Club de France-idioom’ in de stijl van de legendarische Django Rheinhardt en Stephanie Grappelli met de typische bezetting van viool, gitaar en contrabas.

Daarnaast spelen zij bossa nova’s, swing, mainstream, jazz standards en ballads. Hierbij wordt de viool afgewisseld met de accordeon en worden er ook een aantal vocale nummers ten gehore gebracht.

Bezetting:

Louis Houët- viool & accordeon

Jan Blonk- gitaar

Pieter Vos- contrabas

Kafé van Zanten (Bloemendalsestraat)

Future Husband

22:00 – 00:00 uur

Future Husband is de Nederlands-Nigeriaanse singer-songwriter Adura Sulaiman, begeleidt door haar bandleden Thomas Bosveld (drums), Ivar Otten (gitaar/ vocals), Kike Zwagerman (gitaar) en Twan de Roo (keys). Haar persoonlijke gedachten worden in haar teksten voorzien van grootse cinematische instrumentatie en soundscapes. Tussen haar teder gezongen vocalen verweven zich gitaren, akoestische drums, bas en synths.

KAdECafé (Eemplein)

Iris J en Rob E, featuring Sebastián Demydczuk

20:30 – 22:30 uur

Iris en Rob spelen al meer dan een jaar samen en verkennen allerlei muziekstijlen waaronder Jazz, Bossa Nova maar uiteraard ook popmuziek. Iris met haar unieke stemgeluid en haar flexibele timing wordt aangevuld met Rob en zijn zevensnarige gitaar waarop hij bas- en akkoord partijen combineert. Iris en Rob hebben voor deze speciale gelegenheid hun duo uitgebreid met Sebastián die, als virtuoze percussionist, de grooves nog swingender en intenser zal maken.