Saskia Laroo

In Amerika is Saskia Laroo door pers en publiek gebombardeerd tot ‘Lady Miles Davis of Europe’. Saskia is een van de weinige vrouwen die al meer dan drie decennia een trompet blaast. Ze combineert verschillende muzikale stijlen zoals jazz, pop, dance en world op een manier dat het lijkt alsof ze altijd bij elkaar hebben gehoord.

Marktzicht
Lieve Vrouwekerkhof 
23:00 – 01:00 uur

Thuiswedstrijd

De toetsen beroerd, de oordrums gekieteld en de zintuigen geprikkeld. Vijf Amersfoortse muzikanten die al menig hart hebben veroverd betoveren het publiek in Stadscafe Amersfoort.

Na het buitenprogramma tijdens het Jazzfestival beslaan deze doorgewinterde sessiemuzikanten de monumentale ruiten. Laat je verrassen door zoete klanken, zoetgevooisde zang en sprankelende melodieën.

Xander de Buvelot (bas)
Ramon Doornekamp (percussie)
Frank Stukker (gitaar)
Peter Hendriks (toetsen)
Sjoerd Arends (zang)

Stadscafé Amersfoort
Lieve Vrouwekerkhof 3
23:30 – 01:00 uur  


TBA
TBa

Vyssotski
Lieve Vrouwekerkhof 
19:30 – 22:00 uur  

Trio Bakelied

Als alles om muziek draait…3 mannen met een voorliefde voor Nederlandstalige liedjes!
Met accordeon, contrabas en gitaar weten ze een groot geluid neer te zetten en wisselen ze de zang voortdurend af. De mannen spelen al jaren samen bij Joris Linssen & Caramba en barsten nog steeds van de energie! Ze nemen je graag mee op een muzikale zoektocht naar vergeten liedjes. Van Toon Hermans naar Daniel Lohues en via Claudia de Breij terug naar Boudewijn de Groot. Alles gespeeld met een diepe buiging voor het origineel en een aanstekelijk enthousiasme…komt het zien!
Marcel van der Schot-Accordeon & zang
Erik van Loo – Contrabas & zang
Kees van den Hoogen – Gitaar & zang

Halewijn
Hof
20:00 – 23:00 uur  


Iris Fetter

Iris wordt geïnspireerd door artiesten als Lianne La Havas, Esperanza Spalding en Moonchild. Ze speelt een akoestische set gevuld met jazz en neo-soul.

La Scala
Hof
21:30 – 22:30 uur  

 


Deseo

Latin jazz onder leiding van George Pelupessy

Nul33
Langestraat
19:30 – 21:30 uur  

Erik & Ramon

Erik & Ramon zingen 2 stemmig hits van de jaren 70 tot nu. Onder begeleiding van gitaar en cajon laten ze menigeen meezingen in het Nederlands en Engels.

Lobbes
Hof
20:00 – 23:00 uur  

Jazz, Funk & Soul

Pitchers heeft speciaal voor deze avond een formatie samengesteld waarbij de vlammen er gegarandeerd vanaf komen!

Pitchers
Groenmarkt
21:00 – 00:00 uur  


DJ TDK

Na de live jazz gaat DJ TDK door met de fijnste jazzy deuntjes.

Deseo
Langestraat
21:30 – 23:00 uur  


Lotte Walda

Lotte Walda is een avonturier, een artiest die puur vanuit het hart leeft. Lotte wil graag een optimistische kleur geven aan het straatbeeld en op haar eigen manier bruggen kunnen bouwen: “Ik wil een brug vormen voor mensen die nog niet helemaal met hun hart durven te leven.” Door haar pure muziek komt ze in aanraking met allemaal verschillende mensen: drukke mensen, eenzame mensen, gelukkige mensen, verwarde mensen. Met haar gitaar en stem ontregelt Lotte de vibraties in de lucht met een duidelijk doel: haar medemens op een bepaalde manier te raken, te troosten of aan te sporen het leven dieper te verkennen.

Kafé van Zanten
Bloemendalsestraat
21:30 – 22:30 uur  

The Blue Suspenders

Het repertoire van dit Amersfoortse jazz-trio is divers, maar het hoofdaccent ligt op het spelen van het ‘Hot Club de France-idioom’ in de stijl van de legendarische Django Rheinhardt en Stephanie Grappelli met de typische bezetting van viool, gitaar en contrabas.

 

Daarnaast spelen zij bossa nova’s, swing, mainstream, jazz standards en ballads. Hierbij wordt de viool afgewisseld met de accordeon en worden er ook een aantal vocale nummers ten gehore gebracht.

Bezetting:
Louis Houët- viool & accordeon
Jan Blonk- gitaar
Pieter Vos- contrabas

Lazy Louis 
Varkensmarkt
21:00 – 23:00 uur  

 

The Black Ravens

The Black Ravens is een rockabillyband bestaande uit drie jonge en enthousiaste jongens. De twee broers op de gitaar en contrabas zorgen samen met een heerlijk energieke drummer voor een swingende dansavond die u helemaal terugbrengt naar de swingende jaren ’50/’60.

Met een arsenaal aan zowel eigen repertoire als covers gaan de voetjes gegarandeerd van de vloer.

Kafé van Zanten
Bloemendalsestraat
23:00 – 00:30 uur  

 

Contact

Stichting Amersfoort Jazz
p/a Hamersveldseweg 84a
3833 GT Leusden

Algemene vragen: info@amersfoortjazz.nl
Productie: productie@amersfoortjazz.nl
Communicatie: sven@amersfoortjazz.nl