Igor Butman

De Russische saxofonist Igor Butman is al sinds de vroege jaren ‘90 een van de kopstukken van de Russische jazz. Als protégé van grootheden als Dave Brubeck, Chick Corea, Pat Metheny, Gary Burton en Grover Washington Jr. zette hij in de vroege jaren ‘80 zijn eerste stappen in de New Yorkse jazzscene. Die ervaring hoor je onmiskenbaar terug in zijn geluid, maar toch is het vooral zijn grote sound, zijn jongensachtige uitstraling en een flinke dosis soulvolle techniek waaraan je hem herkent.

Sinds zijn afstuderen aan het prestigieuze Berklee College of Music en zijn verhuizing terug naar Rusland, zo’n 30 jaar geleden, bouwt Butman zowel als muzikant als ondernemer bruggen tussen Moskou en New York. Hij tourt de wereld rond met zijn quintet en The Moscow Jazz Orchestra (MJO), speelt met internationale grootheden en presenteert op de podia van zijn eigen club en festivals internationaal talent.

Op Amersfoort Jazz presenteert Butman een paar van zijn meest geliefde composities, waaronder een bigband-arrangement van de prachtige ballade Nostalgia. Aan Butman’s zijde staat zijn eigen protege, de getalenteerde zanger, pianist en componist Oleg Akkuratov.

 

Contact

Stichting Amersfoort Jazz
p/a Hamersveldseweg 84a
3833 GT Leusden

Algemene vragen: info@amersfoortjazz.nl
Artiesten contact: productie@amersfoortjazz.nl
Communicatie: sven@amersfoortjazz.nl
Techniek: jaap@amersfoortjazz.nl