Amersfoort World Jazz Festival Editie 43

Beste jazzliefhebber,

Amersfoort World Jazz Festival vindt dit jaar plaats van 4 t/m 14 augustus. Het festival biedt een avontuurlijk programma van meer dan 100 concerten op de binnen- en buitenpodia in de historische binnenstad. De grote publiekstrekkers spelen van 11 tot en met 14 augustus op het Lieve Vrouwekerkhof, dat met stoeltjes wordt omgetoverd tot een sfeervol openluchttheater. De Observant en KOSMIK presenteren elke avond Nederlandse artiesten hun nieuwste releases. Dit jaar participeert ook Podium FLUOR, terwijl in de historische Sint Aegtenkapel de verdieping wordt gezocht met akoestische luisterconcerten. Amersfoort World Jazz Festival geldt als een belangrijke springplank voor de nieuwe generatie, maar is ook een festival waar de ‘legends & legacy of jazz’ op een voetstuk worden gezet. Actuele informatie is te vinden op www.amersfoortjazz.nl

International Artists in Residence

Vol trots presenteert het Amersfoort World Jazz Festival dit jaar vader en zoon John en Gerald Clayton als International Artists In Residence. Beiden zijn, ook los van elkaar, artiesten van wereldfaam. De legendarische contrabassist John Clayton (Count Basie) beklimt de podia met The New Jazz Orchestra, Orchestra Jazz Siciliana (ITA) en enkele prominente Nederlandse artiesten. Zoon Gerald Clayton is een ‘six-time Grammy-nominated’ pianist, componist en bandleider. Hij speelt tijdens Amersfoort World Jazz onder meer met het Jazz Orchestra of the Concertgebouw (JOC) en met het Nationaal Jazz Jeugd Orkest (NJJO).

John Clayton & Gerald Clayton

.

 

Exceptioneel talent

Amersfoort World Jazz Festival presenteert in 2022 als exceptioneel talent de jonge Braziliaanse saxofonist Lucas Santana , winnaar van de Downbeat Student Award 2021, Keep an Eye Award (2020) en de Latin Grammy (2016), die momenteel de Nederlandse scene opschudt met zijn geraffineerde spel, spraakmakende optredens en veelbelovende albums. Santana geeft acte de présence op verschillende dagen van het festival, met zijn quintet, met een strijkersensemble, met een Braziliaanse act en als gastsolist bij het Jazz Orchestra of the Concertgebouw.

Kaartverkoop

De kaartverkoop voor Amersfoort World Jazz festival is gestart. Schrijf je in op de nieuwsbrief voor de laatste updates.De complete line-up kun je hier vinden.

Wil je de concerten van 2021 nog eens bekijken? Klik hier. 

Lucas Santana

LAATSTE NIEUWS

Stembus voor de Edison Jazz Publieksprijs 2024 is geopend

Werkzaamheden aan het spoor van Amersfoort

Fiësta Friday

AFTERMOVIES 2021

AFTERMOVIE A VIRTUAL JAZZ JOURNEY 22-23 OCTOBER 2021

AFTERMOVIE AMERSFOORT WORLD JAZZ 5-15 AUGUST 2021

Schrijf je in voor de nieuwsbrief