Amersfoort Jazz Heritage Walks


Op de zaterdag van het festival Rabobank Amersfoort Jazz (26 mei 2018) worden historische plekken ingebed in luisterrijke stadswandelingen onder de noemer Amersfoort Jazz Heritage Walks.

Deelnemers zijn van harte welkom bij het Amersfoort Jazz Heritage Walks openingsconcert van Bert van den Brink en Eric Vloeimans in de imposante Sint Joriskerk, van 12:00 tot 13:00 uur. Aansluitend aan dit concert verzamelen de deelnemers bij de Observant, waar de diverse Jazz Heritage Walks van start gaan.

Onder leiding van bevlogen gidsen van het Gilde Amersfoort worden de deelnemende groepen langs de bijzondere historische locaties van Amersfoort gevoerd.

Elke stadswandeling wordt besloten met een mini-concert, zorgvuldig geprogrammeerd in de sfeer van de bereikte locatie. Het betreft (semi-)akoestische World Jazz-concerten in kleine bezetting, zowel door artiesten van naam en faam, als door aanstormend toptalent en een buitenlandse act uit het focusland België. Voor de deelnemers van de Amersfoort Jazz Heritage Walks zijn zitplaatsen gereserveerd bij de concerten.

Koop hier uw kaarten

luisterrijke stadswandelingen


Rabobank Amersfoort Jazz koestert de binnenstad van Amersfoort als karakteristiek decor voor het festival. Behalve de sfeervolle marktpleinen heeft Amersfoort prachtige grachtensingels, stoere stadspoorten, een illustere kerktoren, de eigenaardige ‘Muurhuizen’ en talloze kloosters, kerken en kapellen.

De stad is sinds haar stichting in de middeleeuwen intrinsiek verbonden geweest aan de kerkelijke beschaving, waarvan markante gebouwen getuigen. Behalve bijzondere architectuur en historie, beschikken deze gebouwen over prachtige akoestiek. Geen wonder dus dat Amersfoort Jazz de programmalijn van avontuurlijke luisterconcerten onderbrengt in deze unieke historische locaties in de binnenstad van Amersfoort.

Langs deze weg wordt het culturele erfgoed van Amersfoort luisterrijk geïntegreerd in het festival Rabobank Amersfoort Jazz en andersom: de bijzondere locaties openen hun deuren voor verrassende muzikale programma’s op het gebied van World Jazz.

Amersfoort Jazz Heritage Walks 2018 concerts
Sint JoriskerkBert van den Brink & Eric Vloeimans
Sint AegtenkapelApollo Artvark Double Quartet
MannenzaalTrio Izaline Calister
Sint Rochuskapel (Armen de Poth)Tiltan ft. David Golek
Lutherse Kerk (Amersfoortse Zwaan)Barditus ft. Wieke Garcia & Oene van Geel
Tabaksplant (Stadstuin de Waterput)Sanne Rambags
MariënhofDonald Simoen Trio
KoppelpoortBai Kamara Jr (B)
Observant (Stadscafé)RED! ft. Gideon Tazelaar