Jazz Heritage Walks

Amersfoort heeft een prachtige middeleeuwse binnenstad met grachtensingels, poorten, kloosters, kerken en ‘Muurhuizen’. Amersfoort Jazz verbindt het festival aan de historische binnenstad. Naast muziek op de pleinen zijn dit jaar historische locaties omgetoverd tot podia van wereldjazz. Op zaterdag 10 juni kun je proeven van Artvark, Three Horns and a Bass, Adedeji, Stormvogel & Leo Janssen en Tango Extremo. Laat je inspireren door het rijke verleden van de stad, gecombineerd met intieme luisterconcerten door topmusici.

Elke Jazz Heritage Walk staat onder leiding van een bevlogen stadsgids van het Gilde Amersfoort, die de deelnemers vertelt over de rijke historie van Amersfoort. Er is keuze uit vier verschillende thematische stadwandelingen.

Elk kwartier vertrekt een nieuwe groep van maximaal 20 personen vanaf de Observant aan het Stadhuisplein. De Jazz Heritage Walk eindigt met een concertbezoek van 30 minuten, waar voor de deelnemer een zitplaats gereserveerd is. De kosten van deelname bedragen €5,- per persoon, inclusief een kop koffie in de Observant.

Naar reserveren Jazz Heritage Walks!

In de Mariënhof kunt u na afloop van de wandeling, om 17:00u, genieten van een concert door zangeres Graziëlla Hunsel Rivero. In het Mondriaanhuis start op dezelfde tijd een muzikale lezing door de Amersfoortse jazz-auteur Jeroen de Valk over Mondriaan & Jazz.

NB. Alle concerten kunnen ook kosteloos bezocht worden zonder deelname aan de Jazz Heritage Walks.
De Jazz Heritage Walks zijn mede mogelijk gemaakt door het kfHein Fonds.