ZANGERESSEN TIJDENS RABOBANK AMERSFOORT JAZZ 2018

Het festival Rabobank Amersfoort Jazz bestaat in 2018 40 jaar en pakt uit met een spannend programma van World Jazz uit binnen- en buitenland. Onder de genodigde artiesten bevindt zich een absoluut ‘neusje van de zalm’ van actuele vocalistes in uiteenlopende bezettingen. Voor de liefhebbers van de vocale jazz biedt het festival een rijk scala aan mogelijkheden om aan de trekken te komen.

Het openingsconcert staat in teken van 40 jaar Amersfoort Jazz. De Amersfoort Jazz All Star Jubilee Band is een absolute top line up, bestaande uit Trio Peter Beets met bijzondere solisten, waaronder zangeres Izaline Calister. Zij treedt tijdens het festival ook op met Swingin Harlem, en met haar eigen trio in een historische locatie tijdens Amersfoort Jazz Heritage Walks. Dit geldt ook voor World Jazz vocaliste/multi-instrumentaliste Wieke Garcia met Barditus (ft. Oene van Geel), alsmede het jonge talent Sanne Rambags, die momenteel doorbreekt met haar “instrumentale zangkunst”. Met Anna Serierse en Marit van der Lei zingt Sanne Rambags bovendien in het Kika Sprangers Large Ensemble.

Er is nog meer vocale World Jazz tijdens Amersfoort Jazz. De charismatische Hind Hakki brengt met haar XL ensemble een mix van soulvolle hiphop, R&B, reggae en Marokkaanse invloeden. Madhu Lalbahadoersing is de vocaliste van Bombay Connection Orchestra, wereldbekend in de Surinaams-Hindustaanse gemeenschap en de oogappel van de wereldbekende Pandit Hariprasad Chaurasia. De Spaanse meesterpianist Marco Mezquida treedt op met de Spaanse zangeres Silvia Perez Cruz in de Mannenzaal. De Zuid-Afrikaanse laureate Thandi Ntuli is behalve een pianiste ook een zangeres. Hetzelfde geldt voor harpiste Laura Perrudin, de laureate uit Frankrijk die twee keer optreedt tijdens het festival.

Amersfoort Jazz presenteert verder uiteenlopende vocale kunsten, variërend van Masha Bijlsma (25 jaar in het vak), de Amerikaans-Nederlandse jazzdiva Deborah J. Carter, de funky Simone Roerade (Mrs. Hips), de soulvolle Shirma Rouse met haar ‘Aretha Franklin Tribute’ (Rabo’s Choice) en de zingende bassiste Phaedra Kwant met ‘Ladies in Jazz‘.