WORLD JAZZ & SOUL FUNK TIJDENS RABOBANK AMERSFOORT JAZZ 2018

Rabobank Amersfoort Jazz bestaat in 2018 40 jaar. Reden om uit te pakken met een gevarieerd programma van zinderende World Jazz uit binnen- en buitenland. Daarbij inbegrepen zijn enkele acts die de edele FUNK hoog in het vaandel hebben. Behalve het openingsconcert op donderdag, zijn alle concerten in de openlucht en dus gratis toegankelijk.

DONDERDAG
Spits wordt afgebeten door Sounds of Siam uit Thailand, een XL band die bekend staat om een enerverende fusion van jazz, funk en Thaise traditie. Sounds of Siam speelt drie keer tijdens het festival, om te beginnen tijdens het openingsconcert op donderdagavond in theater De Lieve Vrouw.

VRIJDAG
Op vrijdagavond verandert de binnenstad van Amersfoort in een stomend funkparadijs, met eerst The Royal Funk Family (een internationale XL line up rond de jonge talentvolle drummer Pepijn Tusveld), die funk doet versmelten met bebop (!!!) op De Hof Mains Stage, gevolgd door vocaliste Hind Hakki en haar XXL band, die funk en hiphop vermengt met Marokkaanse traditie op het Lieve Vrouwkerkhof. Later op de avond speelt wederom Sounds of Siam (De Hof Main Stage), waarbij een bijzondere rol is weggelegd voor de toonaangevende Thaise saxofonist Koh Mr. Saxman. Tegelijkertijd zet Bohemian Groove Orchestra de Groenmarkt op zijn kop met een opzwepende en avontuurlijke mix van World Jazz Funk Rock & Avant Garde. In de line up verkeren enkele buitengewoon virtuoze solisten als Ruud Breuls (trompet) en Twan van Gerven (gitaar), alsook de Amerikaanse funklegende Joseph Bowie a.k.a. “Mr.Defunkt”.

ZATERDAG
Zaterdag krijgt de soul & funk expeditie tijdens Amersfoort Jazz vervolg met de Belgische zanger Bai Kamara jr., die zichzelf begeleid op gitaar bij de historische locatie De Koppelpoort. Een concert dat de Amersfoort Jazz Heritage Walks combineert met de Focus on Belgium. In de vooravond gaat het volume weer omhoog met Plastik Soldiers, een enerverend trio dat speelt op De Hof Tree Stage, voor en na souldiva Shirma Rouse, die haar ‘Tribute to Aretha Franklin’ brengt op De Hof Main Stage (Rabo’s Choice). Op het Lieve Vrouwekerkhof zijn zaterdagavond tenslotte de spots gericht op de baanbrekende Licks & Brains Big Band, de bekende funky XL formatie o.l.v. Rolf Delfos met als special guest Artist in Residence Eric Vloeimans (trompet).

ZONDAG

Op zondagmiddag zorgen Mrs. Hips met zangeres Simone Roerade en de Zuid-Afrikaanse special guest Darren English voor funky sounds op De Hof Main Stage, terwijl Sound of Siam voor de derde keer tijdens Rabobank Amersfoort Jazz het podium betreedt, nu op het Lieve Vrouwekerkhof. Daarbij is een hoofdrol weggelegd voor de jonge Thaise jazzfunk saxofonist Eakpiya Sanpond.