AMERSFOORT JAZZ HERITAGE 2018

Het beproefde festival item Amersfoort Jazz Heritage gaat in 2018 op herhaling. Wederom zijn enkele bijzondere en historische locaties in Amersfoort als venues in het Amersfoort Jazz Festival opgenomen. Dit jaar zijn dat de Sint Joriskerk, de Sint Aegtenkapel, de Mannenzaal, de Lutherse Kerk, de Sint Rochuskapel, de Mariënhof, de Tabaksplant en de Koppelpoort. Zoals elk jaar is de Observant Home of Jazz tijdens Amersfoort Jazz Festival.

Met Amersfoort Jazz Heritage benadrukt Amersfoort Jazz de intrinsieke binding die het voelt met het culturele erfgoed van de stad, waar het evenement na 40 jaar in feite zelf ook toebehoort. Tegelijk bieden de bijzondere locaties ruimte voor Amersfoort Jazz om kleinere, semi-akoestische luisterconcerten in het programma op te nemen.

VRIJDAG
Op vrijdagavond spelen in de Sint Aegtenkapel twee bijzondere duo’s met internationale allure: Paul van Kemenade meets Jasper van ’t Hof en International Artist in Residence Ronnie Cuber (USA) meets Peter Beets. In de Mannenzaal speelt intussen het Belgische LAB Trio (Focus on Belgium), gevolgd door Dutch Artist in Residence Eric Vloeimans met een Carte Blanche line up.

ZATERDAGMIDDAG – JAZZ HERITAGE WALKS
De trompettist vervolgt op zaterdag 25 mei in de Sint Joriskerk (12u), in duo met meesterpianist Bert van den Brink. Het is het startschot voor de Amersfoort Jazz Heritage Walks, culturele stadswandelingen, onder leiding van stadsgidsen van Gilde Amersfoort. Elke wandeling wordt besloten met een optreden in concertante sfeer door Nederlandse en buitenlandse World Jazz grootheden: Trio Izaline Calister, Artvark/Apollo Double Quartet, Barditus feat. Wieke Garcia & Oene van Geel en Tiltan feat. David Golek. Tevens is er plaats voor jong talent: Red! feat. Gideon Tazelaar, Donald Simoen Trio en runner up in de vocale jazz Sanne Rambags. De uit Sierra Leone afkomstige Brusselse singer-songwriter Bai Kamara Jr schittert in de Amersfoortse Koppelpoort. De concerten zijn ook zonder de wandeling toegankelijk voor het publiek van Amersfoort Jazz Festival.

Klik hier voor meer informatie over de Amersfoort Jazz Heritage Walks, de locaties, concerten en artiesten.

ZATERDAGAVOND
Zaterdagavond is de Franse harpiste Adami Laura Perrudin te bewonderen in de Mannenzaal, gevolgd door internationale laureaten uit Thailand en Australië van het Sena Performers International Jazz Laureates Festival. Tezelfdertijd ontmoet de veelzijdige pianist Stormvogel in de Sint Aegtenkapel de solisten van het Thaise Sound of Siam.

ZONDAG
Zondagmiddag concerteren in de Sint Aegtenkapel enkele pianisten die gerekend worden tot de nieuwe elite van Europa: Jeff Neve (Belgie), Adam Simmons (Australie) en Thijs Borsten, pianist Marco Mezquida (Spanje), terwijl in de Mannenzaal de Young VIP Kika Sprangers optreedt, gevolgd door Laughing Bastards (uit Belgie) en tenslotte Young VIP Rob van Bavel. Op de zondag is de Observant gereserveerd voor kinderprogramma’s en workshops.