AMERSFOORT WORLD JAZZ FESTIVAL 2022 – EXTRA CARE TICKETS

Het Amersfoort World Jazz Festival wil voor iedereen toegankelijk zijn. In samenwerking met HandicapNL zetten wij extra stappen naar een toegankelijk, inclusief festival. Extra diensten en faciliteiten voor mensen met een handicap, zoals medische ondersteuning, een toiletunit en prikkelarme ruimte, zijn aanwezig op zaterdag 13 en zondag 14 augustus rondom het programma op het Lieve Vrouwekerkhof. Deze zijn beschikbaar voor alle bezoekers met een Extra Care ticket voor één of meerdere concerten op het plein. Ook andere festivalbezoekers met een beperking kunnen hier gebruik van maken. Maar de meest opvallende faciliteit die geboden wordt is een muziektolk bij het optreden van Trijntje Oosterhuis, zodat dit ook toegankelijk wordt voor dove mensen! Er is alleen een muziektolk bij dit optreden omdat de organisatie dit ziet als try-out.

Voor wie?

Deze tickets zijn uitsluitend voor mensen met een blijvende mentale en/of fysieke handicap plus een begeleider/vriend/familielid. De faciliteiten en diensten zijn niet beschikbaar voor mensen die slecht ter been zijn (bijvoorbeeld door een botbreuk, herstel van operatie of om een andere reden).

Wat houdt het extra care aanbod in?

Met een Extra Care ticket krijg je een plaats vooraan bij het concert samen met je begeleider/partner. Daarnaast kan je gebruik maken van medische ondersteuning zowel vooraf aangevraagd of wanneer je het onverwachts tijdens het festival nodig heeft. Naast de toiletvoorzieningen in de horeca rondom het plein zal er ook een extra toegankelijke toiletunit aanwezig zijn.

Specifieke zorg en/of faciliteiten nodig? Geen probleem! Door middel van het zorgbehoeftenformulier kan je aangeven welke zorg je nodig hebt en kunnen wij hier (indien mogelijk) rekening mee houden.

Gedurende deze twee dagen zijn er vrijwilligers aanwezig van HandicapNL. Zij staan voor je klaar om je vragen te beantwoorden en begeleiding te bieden waar en wanneer jij dat nodig hebt. Daarnaast hebben we een professioneel zorgteam klaar staan waar je terecht kan voor verpleegkundige hulp. Samen creëren we een zorgeloze en onvergetelijke ervaring!

Toegankelijkheid

Het festival wordt deels georganiseerd in de historische binnenstad van Amersfoort. Mensen in een rolstoel komen hier de gebruikelijke beperkingen van de binnenstad tegen, zoals onregelmatige stoepen en oneffenheden in het wegdek. Verder zijn de optredens wel zeer toegankelijk.

Bereikbaarheid

Met een gehandicaptenparkeerkaart kan in Amersfoort geparkeerd worden op alle parkeerplaatsen met uitzondering van de parkeergarages. Ook op parkeerplaatsen in de vergunning gebieden, zonder betaling, bij parkeermeters en -automaten. In Amersfoort zijn op diverse plekken parkeerplaatsen gereserveerd voor mensen met een lichamelijke beperking. Hier kan je zien waar deze zich bevinden. Q-park St. Jorisplein heeft vijf parkeerplekken voor mindervaliden. De Stadhuispleingarage is niet toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

Lees hier meer over de algemene info en bereikbaarheid van het evenement.

Extra Care tickets kopen

Wij vragen alle Extra Care gasten om na het kopen van de tickets op de ticketpagina het zorgbehoeftenformulier in te vullen. Zo kunnen wij je zo goed mogelijk ondersteunen.

Nog vragen? Mail dan naar festivals@handicap.nl. Wij streven en naar e-mails binnen enkele dagen te beantwoorden. 

Contact

Stichting Amersfoort Jazz
p/a Hamersveldseweg 84a
3833 GT Leusden

Algemene vragen: info@amersfoortjazz.nl
Productie: productie@amersfoortjazz.nl
Communicatie: sven@amersfoortjazz.nl
Hospitality: jurriaan@amersfoortjazz.nl
Marketing: juliette@amersfoortjazz.nl