Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

The Bop Collective XL (ESP)

Geboren in een muzikaal gezin, koos de Spaanse Irene Reig op jonge leeftijd al voor de alt saxofoon. Ze woont momenteel in Nederland, waar ze een Master Degree behaalde aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten (Conservatorium van Amsterdam). Met The Bob Collective won Irene Reig de Sena Dutch Jazz Competition 2018 (publieksprijs) en werd vervolgens door Amersfoort Jazz voorgedragen om op het festival op te treden als Sena Performers International Jazz Laureate.

Amersfoort Jazz biedt Irene Reig met The Bob Collective in 2019 wederom een plek op het festival, maar uitgebreid tot een nieuw ensemble van 12 personen. In dit project combineert Reig traditionele muziek uit Catalonië en de Balearen, gezongen in de oorspronkelijke taal en tongval door onder meer Marta Garrett, vermengd met jazzelementen en ritmes uit de Afro-Amerikaanse muziektraditie. De Bob Collective XL wordt voor het eerst gepresenteerd op het festival Amersfoort Jazz 2019.

Dit concert maakt deel uit van Accents in World Jazz from the Balearic Islands & Catalonia, een samenwerkingsverband van Institut d’Estudis Baleàrics (Mallorca), Institut Ramon Llull (Barcelona) and Amersfoort Jazz 2019.

Gegevens

Datum:
25 mei
Tijd:
18:00 - 19:15
Evenement Categorieën:
, ,
Evenement Tags:
,

Locatie

Lieve Vrouwekerkhof