Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Shakir Khan & Anubrata Chatterjee (IND), Ben van den Dungen & Marianne Svasek

De charismatische Shakir Khan is een van de meest belovende jonge exponenten van de Garana van Imdad Khan. Hij treedt in de muzikale voetsporen van zijn illustere vader en guru, Ustad Shahid Parvez Khan, met wie hij soms het podium deelt. Shakir vertegenwoordigt de achtste generatie in een ononderbroken keten van sitar & surbahar meesters, die teruggaat op onder meer Ustad Aziz Khan en de patriarchale surbaharist Ustad Wahid Khan. Shakir is in zijn ontwikkeling gesteund met een Government of India merit scholarship. Hij toert inmiddels wereldwijd (VS, Canada en Europa), vaak als traditionele raga speler, maar ook participerend in fusionprojecten (in Duitsland, Spanje, Groot Brittannië en in mei 2019 tijdens festival Amersfoort Jazz in Nederland).

Anubrata Chatterjee is een eminente tabla speler van de Farukhabad Garana. Hij is de zoon van de bekende pandit Pt. Anindo Chatterjee, met wie hij veel heeft opgetreden. Chatterjee speelde met Pt.Hari Prasad Chauras, Ustad Amjad Ali Khan, Pandit Birju Maharaj, Pt.Shiv Kumar Sharma, Ustad Shahid Parvez, Sh. T.H.Vikku Vinayakram en Shakir Khan. Buiten de raga speelt Chatterkjee met Shankar Mahadevan, Ranjit Barot, Rahim al Haj. Hij beklimt in alle delen van de wereld de podia en is onderscheiden met de Basavaraj Rajguru Award in 2014 en de prestigieuze Sangeet Natak Akademi Yuva Award, 2016.

Khan en Chatterjee spelen zaterdagmiddag in de historische locatie de Volmolen (als onderdeel van de Amersfoort Jazz Heritage Walks), maar ’s avonds in de Sint Aegtenkapel, waar zij op initiatief van Amersfoort Jazz een synergetische ontmoeting hebben met de veelzijdige, grenzeloze en vooraanstaande tenor- en sopraansaxofonist Ben van den Dungen (die ooit in India studeerde). Van den Dungen draagt nog enkele musici aan: bassist Stefan Lievestro en gitarist Ed Verhoeff. Bijzondere rol is er voor zangeres Marianne Svasek. Zij studeerde dhrupad en sarangi aan het voormalig Rotterdams conservatorium en vervolgens in India bij grootmeesters Ustad Zia Fariduddin Dagar (zang) en Pandit Ram Narayan (sarangi). Sinds 2001 is Marianne verbonden aan Codarts als hoofdvakdocente dhrupad en sarangi. Naast haar werk als docente verzorgt zij geregeld internationale workshops en concerten.

Gegevens

Begin:
25 mei 23:00
Einde:
26 mei 00:15
Evenement Categorieën:
, ,
Evenement Tags:
,

Locatie

Sint Aegtenkapel
Het Zand 37
Amersfoort, Utrecht 3811 GB
+ Google Maps
Website:
www.staeg.nl