Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Peter Beets & the Henk Meutgeert New Jazz Orchestra ft. Georgie Fame (GBR) & Deborah Brown (USA)

De samenwerking van Henk Meutgeert en Peter Beets werd in 2010 al vereerd met de Jazz Edison voor de Jazz Orchestra of the Concertgebouw. Nu ontwikkelen ze hun succesvolle samenwerking met The Peter Beets & the Henk Meutgeert New Jazz Orchestra met Meutgeert als bandleider en Beets op de vleugel.

Deborah Brown
Amersfoort Jazz presenteert dit jaar met trots de zangeres Deborah Brown als International Artist in Residence. De Amerikaanse diva treedt donderdag 23 mei in theater De Lieve Vrouw op met de Tribute to Dexter Gordon Band, onder leiding van Eric Ineke. Met dezelfde groep speelt zij vrijdagavond 24 mei op de Groenmarkt. Op zaterdag 25 mei zingt Deborah Brown met Peter Beets & the Henk Meutgeert New Jazz Orchestra ft. Georgie Fame (GBR) op de Hof main stage. Deborah Brown brak door als zangeres toen zij 20 was. Ze zong met grootheden als Horace Parlan, Slide Hampton, Cedar Walton, Johnny Griffin en Toots Thielemans. Zij verhuisde in 1985 naar Amsterdam en maakte haar eerste album met het trio van pianist Jack van Poll. Zij genereerde internationale bekendheid, optredend met orkesten in Europa en Azië, waaronder Big Band Bos ft. Louis van Dijk. In 1995 verhuisde zij terug naar de Verenigde Staten, maar nog regelmatig toert zij aan deze zijde van de Atlantische Oceaan, met topformaties als Eric Ineke JazzXpress en Beets Brothers.

Georgie Fame
De Britse zanger Georgie Fame is een Living Legend in de popgeschiedenis, een van de eerste blanke artiesten die zich lieten inspireren door rhythm and blues, souljazz en Jamaicaanse ska. Hij had een aantal grote hits in de jaren 60, waaronder ‘Ballad of Bonny & Clide’, ‘Sunny’. ‘Get Away’ en ‘Yeh Yeh’ en werkte met artiesten als Van Morrison, Bill Wyman, Count Basie, Eric Clapton, Muddy Waters, the Verve.

Gegevens

Begin:
25 mei 22:30
Einde:
26 mei 00:45
Evenement Categorieën:
, ,
Evenement Tags:
,

Locatie

HOF Main stage