Laden Evenementen
  • Dit event is voorbij.

Martin Fondse Acoustic Trio (NLD)

Als toetsenist, en recent vaak als vibrandoneonist, valt de omnivore muzikale geest van Fondse op. Voor hem bestaan geen grenzen tussen genres als klassieke muziek, jazz, latin en world – juryrapport Buma Boy Edgar Prijs 2017

De Buma Boy Edgar Prijs 2017, de belangrijkste prijs in Nederland op het gebied van jazz en geïmproviseerde muziek, werd in december 2017 toegekend aan de pianist, blazer, componist en arrangeur Martin Fondse. Hij verdient de prijs voor zijn veelzijdige en kleurrijke bijdrage aan de Nederlandse jazz- en muziekscene. Bij de prijs hoort ook een landelijke tournee. Martin Fondse is een meester in het verbinden van muzikale werelden. Dat verbinden doet hij al lang en op een meeslepende manier; hij zoekt musici bij elkaar, luistert naar klankkleuren en timbre. Volgens de jury van de Boy Edgar Prijs geeft Fondse “een geheel eigen dimensie aan de inmiddels uitgeholde term crossover”. Ook roemt de jury hem om zijn uitgesproken manier van arrangeren. “Martin Fondse tilt composities boven stijl en genre uit.”

Speciaal voor de Boy Edgar Tour gaat Martin Fondse in kleinere concerten een verbinding aan met een deel van de musici uit zijn grote ensemble.  Voor Amersfoort Jazz Festival zijn klarinettist Claudio Puntin en cellist Jörg Brinkmann. Claudio Puntin is een ‘createur de musique’: meesterlijk (bas)klarinettist die vanuit zijn enorme variëteit aan muzikale wortels een zeer persoonlijke muzikale taal heeft ontwikkeld, met een sterk ritmische component, inclusief het intuïtief gebruik van elektronica en door hemzelf uitgevonden muziekinstrumenten. Jörg Brinkmann combineert een rijk arsenaal aan cello technieken, improvisatie, het experimenteren met ongebruikelijke sounds, grooves en prachtige melodieën tot een magisch samenspel. Martin, Claudio en Jörg  speelden 10 jaar geleden voor het eerst samen tijdens de opnames van Fragrant Moondrops, de eerste cd van Starvinsky Orkestar (nu: Martin Fondse Orchestra). Sindsdien zijn ze samen blijven werken en speciaal voor festival Amersfoort Jazz laten zij hun licht laten schijnen op hun gezamenlijke repertoire van het afgelopen decennium.

Gegevens

Datum:
26 mei
Tijd:
21:30 - 22:30
Evenement Tags:
,

Locatie

Sint Aegtenkapel
Het Zand 37
Amersfoort, Utrecht 3811 GB
+ Google Maps
Website:
www.dnls.nl/locatie/sint-aegtenkapel-amersfoort