Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

BvR Flamenco Big Band ft. Antonio Serrano (ESP)

De Spaans-Nederlandse saxofonist Bernard van Rossum richtte in 2011 zijn Flamenco Big Band op. Niet zomaar een big band, maar een ‘oversized’ big band rond een flamenco-kern. De formatie telt 21 musici. Van Rossum verbindt in zijn composities jazz met flamenco. Het ritmische spel van de traditionele flamenco tilt hij op een hoger niveau met zijn kleurrijke orkestraties en door gebruik te maken van de dynamiek van de big band. De BvR Flamenco Big Band won de eerste prijs tijdens de MeerJazz International Big Band Competition 2014 en in 2015 wonnen ze Keep An Eye The Records Award. Het debuutalbum ‘Jaleo Holandés’ werd gepresenteerd tijdens de Flamenco Biënnale en werd zeer goed ontvangen. Dit resulteerde in het tweede album ‘Luz de Luna’, met gastmusici Antonio Serrano en David de Jacoba, die beiden in de band van Paco de Lucía speelden en saxofonist Ben van Gelder. ‘I heard some new territory that night. Modern, innovative, and highly skillful compositions that did not diminish in any way the soul of flamenco…’ (Kenny Werner).

Antonio Serrano
Tijdens Amersfoort Jazz speelt de BvR Flamenco Big Band met de speciale gast uit Spanje, mondharmonica-virtuoos Antonio Serrano, onderscheiden met de Masters of Mediterranean Music in Jazz Flamenco Award. Antonio ontwikkelde zich aan de zijde van Larry Adler op zeer jonge leeftijd tot een weergaloze speler op de chromatische mondharmonica in genres klassiek, tango, flamenco, jazz, pop en blues. Hij speelde met Paco de Lucia, Toots Thielemans, Wynton Marsalis, Jerry Gonzalez, Tomatito, Javier Colina, de Spaanse filmmaker Pedro Almodovar, en schuift wereldwijd aan als solist bij gerenommeerde orkesten. 

Line-up:

Bernard van Rossum- tenor/soprano saxophone, composition,arranging, directing
Flamenco artists: Antonio Serrano- harmonica / María Marín- voice, palmas / Edsart Udo de Haes – Spanish guitar / Ruven Rupic- percussion/cajón
SaxophonesJasper van Damme, Sam Newbould, Joao Driessen, Fernando Sanchez, Jessie Breve
Trumpets: Charlie Biggs, Bruno Calvo, Gidon Nunes Vaz , Allison Phillips
Trombones: Jos van den Heuvel, Oliver Emitt, , Matthias Konrad, Pablo Martinez
Rhythm section: Xavi Torres-piano, Marco Zenini-bass, Joan Terol- drums

Gegevens

Datum:
25 mei
Tijd:
20:00 - 21:15
Evenement Categorieën:
, ,
Evenement Tags:
,

Locatie

HOF Main stage