Amersfoort World Jazz Festival

KOSMIK PRESENTS: COCOON!
 
Ook dit jaar presenteert KOSMIK een te gekke line-up op het Amersfoort World Jazz Festival! Op donderdagavond 17 augustus nemen zij de Sint Joriskerk over, en geven zij het publiek een kans om zich veilig terug te laten trekken in hun eigen COCOON.
 

KOSMIK PRESENTS: COCOON

Wikkel jezelf in, doop je onder in drie vette acts in de kapot oude Sint Joriskerk.

Ook dit jaar presenteert KOSMIK een te gekke line-up op het Amersfoort World Jazz Festival! Op donderdagavond 17 augustus nemen wij de Sint Joriskerk over, en geven wij het publiek een kans om zich veilig terug te laten trekken in hun eigen COCOON. 

De talentvolle TOKU MEI, Raven Kangee en Manu & .multibeat presenteren op de avond drie te gekke shows. Neem -onder het genot van een drankje- plaats en laat de muziek, sfeer en omgeving tot je komen. Of dwaal rond en verken de ruimtes in de oude Sint Joriskerk. COCOON is in samenwerking met het Amersfoort World Jazz Festival. Het belooft een unieke avond te worden op een speciale locatie in hartje Amersfoort.

TOKU MEI volgt dit jaar een mastertraject bij KOSMIK. Onder de naam TOKU MEI creëert de Amersfoortse experimentele producer Bas Ophof (1991) een lo-fi-fusie van hiphop en jazz. Na langer dan een decennium schaven en polijsten heeft hij zijn eigen sound gevonden. 

De Amersfoortse Raven Kangee is een eigentijdse artiest die navigeert tussen beeldende kunst en muziek. Door middel van zijn authentieke stem, vindingrijke woordspelingen en de sferisch gebrachte mellow hiphop en jazzy beats van producer Tekijo neemt hij de luisteraar mee in zijn gedachtegoed. Een gedachtegoed van een dromer met plannen voor zichzelf en voor de wereld. Een gedachtegoed dat aanzet tot denken. Op het moment volgt Raven Kangee een traject bij KOSMIK x No Man’s Land.

Manu & .Multibeat zorgt voor explosieve woordkunst en confronterende verhalen, op zoek naar een nieuwe werkelijkheid. In de experimentele cross-overperformance ‘De herontdekking van de hemel’ bevraagd performer en spoken word artiest Manu van Kersbergen en onder begeleiding van muziekcollectief .multibeat de huidige staat van zaken van dingen die niet veranderd zijn of aangevochten worden. Hij constateert een skyline van luchtkastelen. Hij voelt de behoefte om de krankzinnige concepten die zijn werkelijkheid domineren te ontleden tot het punt dat er niks meer van over is. Hij gaat op zoek naar een nieuwe taal om onze sterk veranderende realiteit te herdefiniëren. 

De avond duurt van 20u tot 23u en de toegang is GRATIS.

https://www.kosmik.nl/agenda/amersfoort-world-jazz-festival-2023