Amersfoort World Jazz Festival

Bereikbaarheid Lieve Vrouwekerkhof

Goed bereikbaar met auto, fiets én OV

Bereikbaarheid


Het Lieve Vrouwekerkhof is uitstekend bereikbaar met het openbaar vervoer. Voor als je zin hebt in een wandelingetje is het ca. tien minuten lopen vanaf het Centraal Station naar het plein. Op vijf minuten loopafstand bevindt zich de bushalte Stadhuis, waar een hele rits bussen vanaf het Centraal Station halt houden.

Ook met de auto kun je bij het Lieve Vrouwekerkhof terecht. Op enkele minuten lopen zijn meerdere parkeergarages te vinden.

Auto:

Vanuit Amsterdam (uit Groningen/Friesland volg vanaf punt 2)

  • A1 Amersfoort
  • A28 Utrecht afslag Amersfoort (8)
  • Aan einde afrit links, rechtdoor (Hogeweg, vervolgens Stadsring)
  • Vlak voor spoortunnel rechts richting P-Stadhuis (molenstraat)

Vanuit Utrecht/Arnhem

  • A28, afslag Amersfoort Zuid of A12 afslag Maarsbergen richting Amersfoort, dan punt 3
  • Aan het einde links, Amersfoort in
  • Alsmaar rechtdoor (Leusderweg, Arnhemseweg)
  • Bij Stadsring links, tweede stoplichten vlak voor spoortunnel rechts richting P-stadhuis (Molenstraat)

Bij het Stadhuis en het Sint Jorisplein zijn parkeergarages aanwezig. Vanaf hier loop je richting de Onze Lieve Vrouwetoren.

Parkeren

Het Lieve Vrouwekerkhof ligt in het centrum van Amersfoort tegenover de Onze Lieve Vrouwetoren. Op ongeveer vijf minuten loopafstand zijn verschillende parkeergarages.

Parkeergarage Stadhuisplein
Stadhuisplein, 3811 HJ, Amersfoort

Parkeergarage St. Jorisplein (Q-park)
St. Jorisplein, 3811 DC, Amersfoort

Parkeergarage Koestraat
Grote Haag 2
3811 LM Amersfoort

Trein

Vanaf Amersfoort Centraal is het ongeveer 10 minuten lopen naar Lieve Vrouwekerkhof. Vanaf de voorzijde van het station loop je links richting de stadsring. Je passeert o.a. het NH hotel en het politiebureau. Vlak na het politiebureau buigt de weg naar rechts en kom je uit op een kruispunt. Vanaf hier zie je de Onze Lieve Vrouwetoren. Steek het kruispunt over en loop rechtdoor. Bij de volgende T-splitsing rechtdoor het bruggetje over en vervolgens naar rechts. Je komt nu uit op het Lieve Vrouwekerkhof.

Bus

Je kunt alle bussen pakken die halt houden bij de haltes Stadhuis, Centrum en De Kei. Halte Stadhuis is het meest dichtbij. Met de Onze Lieve Vrouwetoren als referentie heb je het Lieve Vrouwekerkhof snel gevonden.

Fietsen:
Fietsen in steegjes en op straat geparkeerd kunnen een obstakel vormen om een goede doorstroom van het publiek te waarborgen. Daarom vragen wij u om uw fiets daar niet neer te zetten, maar in de bewaakte fietsenstallingen. Fietsenstalling Hellingenstraat is open tot na afloop van de concerten op het Lieve Vrouwekerkhof.