Het Amersfoort World Jazz Festival heeft dit jaar zeven locaties

De Observant

Stadhuisplein 7, 3811 LM Amersfoort Routebeschrijving + Parkeren

Poppodium KOSMIK

Heiligenbergerweg 144, 3816 AN Amersfoort
Routebeschrijving + Parkeren

Lieve Vrouwekerkhof

Lieve Vrouwekerkhof, 3811 BS Amersfoort
Routebeschrijving + Parkeren

FLUOR

Oliemolenhof 22, 3812 PB Amersfoort
Routebeschrijving + Parkeren

Elleboogkerk

Langegracht 36, 3811 BW Amersfoort
Routebeschrijving + Parkeren

Sint Aegtenkapel

Het Zand 37, 3811 BS Amersfoort
Routebeschrijving + Parkeren

Dit jaar heeft Amersfoort World Jazz Festival concerten met kaartverkoop en gratis toegankelijke concerten. 

Op de pagina van de kaartverkoop vindt u meer informatie over tijden en prijzen. Het is mogelijk dat er voor een uitverkocht evenement later nog extra kaarten beschikbaar komen. Dit communiceren wij dan als eerste via onze nieuwsbrief.

Catering

Op alle locaties is voldoende te drinken. Wilt u daarom geen drank of glaswerk meenemen naar de concertlocatie? Tevens vragen wij u om uw drankje op het festival op te drinken en het niet mee te nemen buiten de concertlocatie.Er wordt geen alcohol geschonken aan bezoekers onder de 18 jaar.

Lieve Vrouwekerkhof

Fietsen in steegjes en op straat geparkeerd kunnen een obstakel vormen om een goede doorstroom van het publiek te waarborgen. Daarom vragen wij u om uw fiets daar niet neer te zetten, maar in de (bewaakte) fietsenstallingen. Wilt u hierbij de instructies van de medewerkers opvolgen? De fietsenstalling aan het St. Jorisplein blijft open tot na afloop van het programma.

Donderdag 11 augustus St. Jorisplein tot 23:30.

Vrijdag 12 augustus St. Jorisplein tot 23:30

Zaterdag 13 augustus St. Jorisplein tot 23:30

Zondag 14 augustus St. Jorisplein tot 19:30

EHBO

De EHBO heeft een vaste post op het Lieve Vrouwekerkhof ter hoogte van de VVV. Heeft u medische hulp nodig, dan kan een medewerker van het festival de EHBO voor u oproepen.

U kunt gebruik maken van de toiletten in de horeca-gelegenheden op het Lieve Vrouwekerkhof.

Blijf rustig in geval van een calamiteit, luister naar de instructies van de presentator op het podium en volg altijd de aanwijzingen van hulpdiensten, medewerkers en beveiligers op.

In het kader van uw en onze veiligheid kunnen video-opnames gemaakt worden.

Huisregels

De huisregels kunt u hier nalezen.

Toegankelijkheid voor mindervaliden

Het Amersfoort World Jazz Festival wil voor iedereen toegankelijk zijn. Bent u lichamelijk beperkt en van plan het festival te bezoeken, dan vindt u hier enkele wenken en tips.

Het festival wordt deels georganiseerd in de historische binnenstad van Amersfoort. Mindervaliden komen hier de gebruikelijke beperkingen van de binnenstad tegen, zoals onregelmatige stoepen en oneffenheden in het wegdek.

Toegankelijkheid optredens

Alle optredens zijn zeer goed toegankelijk voor mensen met een lichamelijke beperking.

Extra Care tickets

Het Amersfoort World Jazz Festival wil voor iedereen toegankelijk zijn. In samenwerking met HandicapNL zetten zij extra stappen naar een toegankelijk, inclusief festival. Extra diensten en faciliteiten zijn aanwezig op 13 en 14 augustus rondom het programma op het Lieve Vrouwekerkhof. Deze zijn beschikbaar voor alle bezoekers met een Extra Care ticket voor één of meerder concerten op het plein. Ook andere festivalbezoekers met een beperking kunnen hier gebruik van maken. Lees er hier meer over.

Parkeren

Met een gehandicaptenparkeerkaart kan in Amersfoort geparkeerd worden op alle parkeerplaatsen met uitzondering van de parkeergarages. Ook op parkeerplaatsen in de vergunning gebieden, zonder betaling, bij parkeermeters en -automaten. In Amersfoort zijn op diverse plekken parkeerplaatsen gereserveerd voor lichamelijk gehandicapten. Hier kunt u zien waar deze zich bevinden.

Toiletten

U kunt tijdens het Amersfoort World Jazz Festival op een aantal plekken gebruik maken van een apart toilet. Op het Lieve Vrouwekerkhof kunt u gebruik maken van de toiletvoorziening in theater De Lieve Vrouw. Ook in de Observant is een rolstoelvriendelijk toilet beschikbaar.

Mocht u specifieke vragen of wensen hebben dan kunt u contact met de organisatie opnemen via productie@amersfoortjazz.nl

Hitteplan

Het belooft een zeer warme editie van het Amersfoort World Jazz Festival te worden. Vooral op zaterdag- en zondagmiddag vragen wij onze bezoekers van het programma op het Lieve Vrouwekerkhof om hier extra alert op te zijn. In verband met de zichtlijnen kunnen wij geen parasols plaatsen op het World Jazz Terrace.

Wij hebben een aantal tips.

  • Draag luchtige kleding en eventueel een hoed of pet.
  • Drink voldoende water en wees matig met alcohol.
  • Neem een waterflesje mee. Bij de horeca op het plein en bij het watertappunt kan je dit bijvullen.
  • Smeer je goed in met zonnebrand.
  • We hebben EHBO op het Lieve Vrouwekerkhof. Deze is extra alert op oververhitting en andere verschijnselen. Voel je je niet goed? Ze helpen je graag!

Contact

Stichting Amersfoort Jazz
p/a Hamersveldseweg 84a
3833 GT Leusden

Algemene vragen: info@amersfoortjazz.nl
Productie: productie@amersfoortjazz.nl
Communicatie: sven@amersfoortjazz.nl